1 yıl sonra duyduğu ilk söz 'beni duyuyor musun' oldu

1 yıl sonra duyduğu ilk söz 'beni duyuyor musun' oldu
Samsun’da, evinin önünde oyun oynarken 21 bin liralık değerindeki işitme cihazı çalınan 9 yaşındaki Emircan, hayırsever bir iş adamı tarafından temin edilen işitme cihazının takılmasının ardından yaklaşık 1 yıl sonra yeniden duyma ve konuşabilme mutluluğunu yaşadı.

Çarşamba ilçesi Orta Mahalle'de yaşayan 4 çocuklu ailenin en küçük ferdi 9 yaşındaki Emircan Yıldırım, yaklaşık 1 yıl önce evinin önünde oyun oynayan Emircan'ın yanına gelen şahıs veya şahıslar Emircan'ın annesinin yanında olmamasını fırsat bilerek başından işitme cihazını çaldı. Bu olaya karşı koymayan Emircan eve giderek annesine başını ve kulağını göstermeye başladı. Cihazın düşmüş olma ihtimalini de değerlendiren ailesi aramalardan bir sonuç alamadı. Cihazın çalınmasının adından ise Emircan yeniden duymamaya başladı.

İHA gündeme getirmişti

İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) olayı gündeme getirmesinin ardından ise Antalyalı iş adamı Yusuf Yadoğlu harekete geçerek Türk PDR Derneği Samsun Şube Başkanı Oğuz Özat aracılığıyla çalınan işitme cihazının bir üst modelini alarak aileye gönderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.