110 yaşındaki Fatma nine 3 padişah, 12 cumhurbaşkanı, 33 başbakan gördü

110 yaşındaki Fatma nine 3 padişah, 12 cumhurbaşkanı, 33 başbakan gördü
Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde dünyaya gelen Fatma Traş, doğduğu günden bugüne kadar 3 padişah, 12 cumhurbaşkanı ve 33 başbakan gördü. Fatma nine 110 yaşında olmasına rağmen ev, bağ ve bahçe işlerini kendisi yapıyor.

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde 2 Temmuz 1910 yılında dünyaya gelen Fatma Traş, Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde 2. Abdülhamit Han, Sultan Beşinci Mehmed Reşat ve Mehmet Vahdettin Han'ın sultanlığını gördü. Mustafa Kemal önderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş döneminden günümüze kadar ise 12 cumhurbaşkanı ve 33 başbakan gören Fatma ninenin 6 çocuğu, 38 torunu, 3 de torununun çocuğu bulunuyor. En büyük torunu 55, en büyük çocuğu ise 81 yaşındaki Mehmet olan Fatma ninenin en küçük kızı Hatice 64 yaşında, en küçük torunu ise 19 yaşında bulunuyor.

Çocukluk yıllarında Osmaniye Bahçe'den Gaziantep'in İslahiye ilçesi Türkbahçe köyüne göç eden ve burada evlenen Fatma nine, 10 yıl önce ise kocasını kaybetti. 71 yaşındaki kızı Yüksel ile birlikte yaşayan Fatma nine, yaşadıklarına rağmen sağlık ve sıhhatini kaybetmezken halen daha ev, bağ ve bahçe işlerini kendi başına yapabiliyor. Kimi zaman evde bulaşıkları yıkayan Fatma nine, kimi zaman ise odun kırıp taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.