112'nin kadın ambulans sürücüleri

112'nin kadın ambulans sürücüleri
Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği’nde her geçen gün sayıları artan kadın ambulans sürücüleri, tecrübe ve başarılarıyla göz dolduruyor. 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle trafikte yaşadıkları sıkıntıları anlatan kadın sürücüler, sağlık çalışanlarına karşı biraz daha hassasiyet ve sağduyu beklediklerini söyledi.

Eskişehir'de kadın ambulans sürücüleri 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nde görev yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Sürücülüğü başarılı bir şekilde sürdüren kadınlar, görenlerin kendilerini bazen yadırgadığını ancak genel olarak çok olumlu tepkiler aldıklarını belirttiler. Erkek sürücülere adeta taş çıkartan kadın sürücüler, yaşadıkları olayları anlattı.

"Bizle yarış yapanlar ve sıkıştırıp yol vermeyenler oluyor"
Konuyla ilgili konuşan ATT Tülay Gül, 10 yıldır ambulans sürücülüğü yaptığını ve sürüş teknikleri eğitimlerini de tamamladığını ifade etti. Trafikte zaman zaman yol vermeyen diğer sürücüler nedeniyle zorlandıklarını kaydeden Gül, "Ambulans sürücüleri olarak zorlandığımız zamanlar oluyor. Bazen bizle yarış yapanlar, sıkıştırıp yol vermeyenler oluyor. Pandemi sürecinde kişisel koruyucu kıyafetle çalışmak, hareket kısıtlılığına ve görüş açısının daralması sebep oluyor. Bizde bu zamanlarda daha dikkatli ambulans kullanmaya çalışıyoruz. Trafikte en çok zorlandığım durum ise hatalı parklar ve inatla yol vermeyen sürücüler. En büyük korkum ambulans kullanırken yaya olsun sürücü olsun herhangi birine kazayla zarar vermek. Bunun olmaması içinde çok dikkat ediyorum. En ilginç anım ise bir köyden vaka almıştık, kar yağıyordu ve köy yoluna girdiğimizde kara saplandık. Greyder bizi çekti fakat ilerleyemiyorduk, 3 kadın zincir takarak vakaya ulaştık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.