Çarşı Mahalle Kentsel Dönüşümle Hayat Bulacak

Çarşı Mahalle Kentsel Dönüşümle Hayat Bulacak
Bilecik'in Bozüyük İlçe Belediyesi tarafından Çarşı Mahalle'de yüzlerce kişinin katıldığı iftar yemeği düzenlendi.

Bilecik'in Bozüyük İlçe Belediyesi tarafından Çarşı Mahalle'de yüzlerce kişinin katıldığı iftar yemeği düzenlendi.

Bu yıl beşincisi düzenlenen mahalle iftarları programının 3.'sü olan Çarşı Mahalle iftarı, Göçmen Camii yanında gerçekleştirildi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğinde komşular bir araya gelerek hep birlikte oruç açmanın hazzını yaşadı. Ramazanın güzelliklerini yaşatmak, birlik ve beraberliği pekiştirmek ve komşuluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla, özenle hazırlanan programda yer alan Besmele İlahi Gurubu Kur'an-ı Kerim okuyarak birbirinden güzel ilahileri mahalle sakinleri için seslendirdiler.

İftar öncesinde bütün masaları tek tek dolaşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve milletvekili adayı Selim Yağcı vatandaşlarla görüşerek hayırlı Ramazanlar diledi. Ezanın okunması ve ramazan topunun patlaması ile birlikte orucunu açan Başkan Bakıcı, iftar yemeğinin ardından mahalle sakinlerine hitap etti. Başkan Bakıcı yaptığı konuşmada geçmiş dönemlerde geri plana atılmış Çarşı Mahalle'nin büyük uğraşlar sonrasında uygulamaya konulacak kentsel dönüşüm projesiyle hayat bulacağını söyledi.

Başkan Bakıcı konuşmasında "Göreve geldiğimiz günden beri sizlerle bu gönül sofralarında buluşuyoruz ve sizlerle bu sofralarla birlikte yemek yemenin mutluluğu kat ve kat artıyor. İşte buradaki güzellik bu sofralardaki bereket, birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergesi sizlerin buraya teşrifleri ile oluyor. Bizlerde bu sofralarda sizlerle aynı yemeği yemenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

"Kentsel dönüşümü hayata geçiriyoruz"

Konuşmasının devamında Çarşı Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Bakıcı "Bizler hizmet adamlarıyız. Olması gerektiği gibi memleketimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Çarşı Mahallemizde 4 yıldır uğraştığımız bir kentsel dönüşüm projesi var. 1997 yılından itibaren yapılaşmanın olmadığı ve akabinde diğer sokaklarında maalesef ki gelişemediği mahallemizde revizyona, bir imar planına ihtiyacımız vardı. Devletin bürokrasisi ister istemez gerçekten çok ağır çalışıyor. 4 yıl süren bu süreç, geçtiğimiz aylarda tamamlandı. İlk etap olarak ana yol kıyısı ve hemen üstündeki blok olmak üzere yaklaşık olarak 20 ailemizle birlikte ilk görüşmeleri yaparak kendilerine vaat ettiğimiz miktar civarında inşaat yapılabilmesiyle ilgili bir teklif sunduk. Bu teklifi belirli bir kısmı kabul etmedi, çoğunluğu kabul etti. Bir mahallemizin gelişmesini istiyorsak, ilk başta yollarının çok rahat olması, diğer tarafta o mahalleyi güçlendirecek okul projesinin mahallenin ortasına gelmesi gerekiyor. Bizde ilk olarak yollarımızı genişlettik. Akabinde Cumhuriyet Ortaokulu'nu şu andaki Göçmen Camimizin üst tarafındaki yere alıyoruz. Okul geldiği zaman muhakkak ki mahallenin etrafı daha da güzelleşecek. Diğer mahallelerde uyguladığımız yeşil alanlarımızı mahallenin orta kısmına yakın bir yere, Ana yol kısımları 9 kat, arka caddelerimiz 6 kat olmak üzere büyük bir revizyon çalışması yaparak başlı başına bir projeyi şu anda hayata geçirdik. Burada oturan tüm vatandaşlarımızın şunu bilmesi gerekiyor; sizler mülk sahibi olarak kendiniz müteahhitlerle anlaşma yapabilirsiniz. Ama sizlerin sıkıntıya girmemesi açısından belediyemizin imzası olması gerekiyor" dedi.

Ardından Çarşı Mahalle'ye yapılacak yeni kapalı spor salonu, eski kiremit fabrikasının olduğu yerin konut alanı yapılması ve hemzemin geçitin kaldırılması ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Bakıcı "Bir çok alanda projelerimizi yapıyoruz ama benim için en mutlu edici olay sizlerle beraber olabilmektir. Çünkü bizler gelip geçiciyiz ve vermiş olduğumuz sözlerin arkasında durmaya çalışıyoruz. Bizler sözünü yerine getiren kişiler olarak siyaset yapıyoruz" dedi.

İftar programının ardından çat kapı ev ziyaretleri yapan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Hatice Fuat Karabektaş ile Asiye Mustafa Çakır çiftinin evlerine misafir oldu. Gece boyunca gerçekleştirdiği ev ziyaretlerinde ev sahipleriyle sohbet eden Başkan Bakıcı onların istek ve taleplerini dinledi.

Çarşı Mahalle Kentsel Dönüşümle Hayat Bulacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.