Bayburt’ta Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği

Bayburt’ta Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği
Bayburt Valiliği himayesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Akşemseddin Caddesi boyunca süren yürüyüşe Bayburt Valisi Ali Hamza...

Bayburt'ta 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Bayburt Valiliği himayesinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Akşemseddin Caddesi boyunca süren yürüyüşe Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Sağlık müdürü İlker Hancı, Sağlık Müdürlüğü çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yürüyüşe katılanlar, "Her gün 10 bin adım", "Her gün yürü kalbini koru", "Sağlıklı yaşamak için yürümek şart" döviz ve pankartları taşıdı.

Yürüyüşün sona erdiği dört yol mevkiinde öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vali Pehlivan, düzenli spor yapmanın önemine değindi.

Pehlivan, "Her günümüzü spor yaparak geçirelim. Günümüzün haftamızın belli bir bölümünü spora ayıralım diyoruz. Çünkü spor demek sağlık demek. Okullarda öğretmenlerimiz sizlere bunu çok iyi bir şekilde anlatıyorlar." dedi.

Etkinliğin amacının spor ve sağlığa dikkat çekmek olduğunu kaydeden Vali Pehlivan şunları söyledi:

"Bugün de Bayburt Valiliğimizin himayesinde İl Sağlık Müdürlüğümüzün organizasyonu ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla bu organizasyonu gerçekleştirdik. Amacımız spora dikkat çekmek sağlığa dikkat çekmek. Yine valilik tarafından yürüttüğümüz bir proje var diyoruz ki, " kötü alışkanlıklara ret, spora evet." Atalarımızın söylediği çok güzel bir söz var. "sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" eğer vücudumuzu zinde tutarsak derslerimize de daha iyi konsantre oluruz, daha çok başarılı oluruz. O yüzden spor sadece belli günlerde belli zamanlarda değil, yaşamımızın tamamında alışkanlık haline getirmemiz bizi hem zihinsel hem de bedensel olarak daha sağlıklı kılacaktır."

Etkinliğin ardından yürüyüşe katılanlara elma ikram edildi.

Bayburt’ta Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği

Bayburt’ta Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği

Bayburt’ta Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.