Ayvalık’ta Gaziler, Müftüye Dert Yandı

Ayvalık’ta Gaziler, Müftüye Dert Yandı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Camiiler Haftası nedeniyle; Ayvalık Müftüsü Orhan Tosun, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Dayanışma Vakfı...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Camiiler Haftası nedeniyle; Ayvalık Müftüsü Orhan Tosun, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Ayvalık Şubesi'ni ziyaret etti.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Ayvalık Şube Başkanı Hüseyin Köksal, vakıf şube yöneticileriyle birlikte ağırladıkları konukları Müftü Orhan Tosun ve Vaiz İzzet Altıntaş'ın Camiiler Haftası nedeniyle gerçekleştirdikleri ziyarette gaziler, mağduriyetlerini anlattılar.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Dayanışma Vakfı Ayvalık Şube Başkanı Hüseyin Köksal, "Gaziler ve şehit ailelerinin Türkiye genelinde devlet ait demiryolları, hava yolları ve denizcilik işletmelerine ait taşıtlardan ücretsiz ve indirimli yararlanıyor. Ancak Ayvalık'ta şehiriçi otobüs ve minibüslerden ücretsiz yararlanma hakkımız elimizden alınmış durumda. Ücretsiz Seyahat Kartımızla binmek istediğimiz şehiriçi toplu taşıma araçlarına ya bindirilmiyor yada yarı yolda indiriliyoruz. Bu bir gazi olarak beni ziyadesiyle incitiyor. Toplu ulaşım araçlarındaki şoförlerde kendilerine göre haklılıklarını ifade ediyorlar. Ama biz gazi ve şehit ailelerine de devlet tarafından verilen bu hak gasp ediliyor. Ne hikmetse bu durum sadece Ayvalık'ta değil, Türkiye genelinde pek çok il ve ilçelerde yaşanılıyor ama sonuç alınamıyor. Kaç kez dilekçe verdiğimiz halde bugüne kadar bu sorun Ayvalık ve Balıkesir'de de çözümlenmiş değil. O yüzden de ben bir şehir içi toplu taşıma aracına binmek zorunda kaldığımda "Gazi" olduğumu söylemek zorumuza gidiyor" diye konuştu.

Ayvalık Müftüsü Orhan Tosun, ziyaret sonrasında Camiiler Haftası süresince ilçedeki tüm camilerden verecekleri vaazlarda Şehit aileleri ve gazilere yönelik toplumun gerekli saygıyı göstermesi yönünde telkinlerde bulunacaklarını belirtti.

Ayvalık’ta Gaziler, Müftüye Dert Yandı

Ayvalık’ta Gaziler, Müftüye Dert Yandı

Ayvalık’ta Gaziler, Müftüye Dert Yandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.