22 Kişinin Can Verdiği Kazada Sürücünün İlk Sözleri: Önüme Araç Çıktı, Kontrolü Kaybettim

22 Kişinin Can Verdiği Kazada Sürücünün İlk Sözleri: Önüme Araç Çıktı, Kontrolü Kaybettim
İzmir'de kasasında Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmeyi planlayan yabancı uyruklu düzensiz göçmenlerin bulunduğu kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, dere yatağına uçtu.

İzmir'de kasasında Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmeyi planlayan yabancı uyruklu düzensiz göçmenlerin bulunduğu kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, dere yatağına uçtu. Kamyonun ters döndüğü korkunç kazada, 22 göçmen öldü, aralarında sürücünün de bulunduğu 13 kişi yaralandı. Sürücü, ''Önümüze araç çıktı, kontrolü kaybettim.'' diye konuştu.

KAMYON DEREYE UÇTU

Kaza, saat 08.00 sıralarında, İzmir'in Gaziemir ilçesinde, Adnan Menderes Havalimanı yakınlarında meydana geldi. Ege kıyısından tekneyle Yunanistan'ın Samos Adası'na geçmek üzere insan tacirleriyle anlaştıkları öğrenilen yabancı uyruklu göçmenlerin kasasında bulunduğu kamyon kontrolden çıktı. Savrulan kamyon, karşı taraftan bariyeri aşarak, Değirmençayı Deresi yatağına uçup, ters döndü.

22 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 5'İ AĞIR YARALI

Kasadaki, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenlerin bazıları etrafa savruldu, bazıları da kamyonun altında kaldı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, arama- kurtarma ekibi sevk edildi. Kaza yerine geldiklerinde korkunç manzarayla karşılaşan ekipler, 22 kişinin yaşamını yitirdiğini belirledi. Kazada 12 kişi yaralanırken, ağır yaralı olan 5 kişi ise ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yaralıların arasında kamyonun sürücüsünün de bulunduğu öğrenildi.

''KONTROLÜ KAYBETTİM''

22 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili kamyon şoförü, ''Önümüze beyaz araç çıktı, çarpmamak için ani bir hareket yaptım ve kontrolü kaybettim.'' diye konuştu.

Kazadan görüntüler;

İzmir'de Göçmenleri Taşıyan Kamyon Devrildi: 22 Ölü, 13 Yaralıİzmir'de Göçmenleri Taşıyan Kamyon Devrildi: 22 Ölü, 13 Yaralı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.