Helin Palandöken'i öldürüp iki kişiyi yaralayan saldırgan tutuklandı

Helin Palandöken'i öldürüp iki kişiyi yaralayan saldırgan tutuklandı
Pendik'de bir lise önünde av tüfeğiyle eski kız arkadaşı Helin Palandöken'i öldüren ve 2 arkadaşını yaralayan Mustafa Y., tutuklandı. Şüpheli hakimlikte verdiği ifadede suçlamaları kabul etti, “Hala olayın şoku altındayım. Olay sonrası ne yaptığımı hatırlamıyorum” dedi.

Pendik İstanbul Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde okul çıkış saatinde av tüfeğiyle eski kız arkadaşı Helin Palandöken'i av tüfeğiyle öldüren, 2 kişiyi ise yaralayan şüpheli Mustafa Y.'nin hakimlik sorgusu sona erdi.

Emniyette ve savcılıkta susma hakkını kullanan şüpheli, Nöbetçi Hakimlikte ifade verdi. Şüpheli savunmasında, “Olayın hala şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilemediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin Palandöken ve o esnada yanında bulunan kişilere av tüfeği ile ateş ettiğimi kabul ediyorum. Bu av tüfeğini internetten satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım. Sonrasında ne olduğunu ve ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kafam çok karışık. Şu an söylediklerimden fazla bir şey anlatabilecek durumda değilim" dedi.
Şüphelinin avukatı da müvekkilinin hala olayın şoku altında olduğunu belirterek, “Müvekkil konuşacak durumda değildir. Kaça şüphesi yoktur. Sabit ikametgah sahibidir. Deliller toplanmıştır. Bu nedenle soruşturmaya tutuksuz olarak devam edilmesini, aksi kanaatte iseniz adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasını talep ederiz” diye konuştu.

Nöbetçi Hakimlik, mağdur, müşteki ve tanık anlatımları, güvenlik kamera kayıtları, olay yeri inceleme raporu, otopsi tutanakları ve tüm soruşturma evraklarını dikkate alarak, şüpheli Mustafa Y.'nin "tasarlayarak öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verdi. 

Gamze Erdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.