2600 yıllık tarih halka açılıyor, Gölyazı Göbeklitepe'ye rakip olacak

2600 yıllık tarih halka açılıyor, Gölyazı Göbeklitepe'ye rakip olacak
Bursa'da Uluabat Gölü kenarında 2600 yıllık geçmişi bulunan Gölyazı'da 3 yıl önce başlatılan arkeolojik çalışmalarda birçok tarihi eser ortaya çıkarıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, yer altı zenginliklerini gün yüzüne çıkardıklarını belirterek, "Nekropol çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu bölgeyi açık hava müzesi ve bir arkeopark haline getirip halkın ziyaretine sunacağız. Gölyazı Göbeklitepe'ye rakip olacak" dedi.

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı'da 2600 yıllık mezarlıklarda ve çevrelerinde yapılan kazılarda dönemin hayat, ticaret ve dini inançlarına ait önemli bulgular çıkmaya devam ediyor. Nekropol (anıt mezar) kurtarma kazılarının devam ettiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Tarihi ve doğal güzelliği yanında eskiden kalan yerleşimlerin olduğu Gölyazı'daki yer altındaki zengin birikimleri tekrar gün ışığına çıkarmamız gerekiyor.

Mevcut yapılaşmanın altında bir hazine yatıyor. Eski Roma ve daha önceki dönemlere ait, eserler oradadır. 50 Metre kazdığınız zaman orada bir Roma yolunu veya bir Roma evinin temelini görmemiz mümkündür. Biz tabi ki ilk olarak nekropol alanındaki kazılarla bu işe başladık. Uludağ Üniversitesiyle yapmış olduğunu çalışmalarda önemli bulgulara ulaştık. Nekropol alan içerisinde bir müze oluşturmayı düşünüyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.