27 Mayıs'ta Atılan Darbe Destekçisi Tweet Atatürkçü Düşünce Derneğini Karıştırdı

27 Mayıs'ta Atılan Darbe Destekçisi Tweet Atatürkçü Düşünce Derneğini Karıştırdı
ADD Samsun Subesi, ADD Genel Merkezinin 27 Mayıs 2018 tarihinde, 1960 darbesini öven sosyal medya mesajına tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı. ADD Genel Merkezinin söz konusu tweetini buyuk bir talihsizlik olarak gördüklerini ifade eden ADD Samsun Şubesi Yönetim Kurulu yaptı.

ADD Samsun Subesi, ADD Genel Merkezinin 27 Mayıs 2018 tarihinde, 1960 darbesini öven sosyal medya mesajına tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı.

ADD Genel Merkezinin söz konusu tweetini buyuk bir talihsizlik olarak gördüklerini ifade eden ADD Samsun Şubesi Yönetim Kurulu yaptıkları açıklamada şu görüşleri paylaştı:

Bu ülkede Atatürkçüler, ne olursa olsun, tüm darbelerden en fazla zararı görenler arasında yer almıştır. Derneğimizin kurucuları ve önemli şahsiyetleri Muammer Aksoy, Bahriye Ucok, Ahmet Taner Kışlalı darbelerin ceberut zihniyeti ile ayni mantık içinde bizlerce faili belli, resmi kurumlarca faili meçhul olan şehitlerimizdir. Bununla birlikte her askeri darbe ile demokrasimize balta vurulmasıyla birçok üyemiz hak etmediği zulme uğramıştır.

SAMSUN ŞUBESİ GENEL MERKEZE İSTİFA ÇAĞRISINDA BULUNDU

Bu ülkenin Atatürkçüleri ve ADD üyeleri, demokrasiyi kimi zaman ineceğimiz, istediğiniz zaman bineceğimiz bir vagon olarak görmemekte ve bu düşünceyi sahiplenenlere karşı yıllardır amansız bir mücadele vermektedir.

Her tarihsel olgunun iyi ve kotu sonuçlar doğurduğu tarih biliminin bir gerçeğidir. 27 Mayıs 1960 darbesine tek yönlü bakmak, ülkemiz insanlarına verdiği zararları göz ardı etmek bilimsel bir yaklaşım değildir. Bilim, doğası gereği vakaları doğrulamak yerine değil yanlışlama üzerine hareket eder. Çünkü bozuk saat her zaman günde iki defa doğruyu gösterir. Ancak bu anlar saatin bozuk olduğu gerçeğini değiştirmez.

"BİR OLAYIN BAZI SONUÇLARINA BAKARAK FENA OLAN BİR ŞEYİ SAVUNAMAZ"

Bu nedenle de kimse bir olayın bazı sonuçlarına bakarak fena olan bir şeyi savunamaz ve övemez. Mustafa Kemal Atatürk'ün takipçileri olan Atatürkçüler ''en hakiki mürşit ilimdir'' sözünün gereği her zaman bilimsel düşünmek durumundadır. Ne yazık ki, ADD Genel Merkezi bu konuda derin bir yanılgı içinde kalmış, güvenilirliğini gerek üyeler arasında gerekse yurttaşlar nezdinde zedelemiştir.

"KABAHATİ BAŞKA BİRİNE İHALE EDİYORLAR"

Hal böyleyken ADD Genel Merkezi tarafından oluşturulan bu durum, tüm Atatürkçüleri ve ADD üyelerini kurumsal olarak temsil ediyor görünse de fikir bazında temsil etmemektedir. Daha sonraki açıklamamalarda kontrol dışı olan bu mesaj sebebiyle iç disiplin işleminin başlatılması, kabahatin başka birine ihale edilmesi olarak değerlendirmemize sebep olmuştur.

"SORUMLULUĞUN GEREĞİNİ YAPIN, İSTİFA EDİN"

Bu durum, Samsun ADD Şubesi Yönetim Kurulu ve ADD üyeleri tarafından kabul edilemez. Söz konusu üzücü durum ve sonrasında gelişenler ADD Genel Baskanının ve Yönetim Kurulunun güvenilirliğini zedelemiştir. Bizlerin beklentisi ve isteği, her onurlu Atatürkçüden beklediğimiz gibi, bu hatanın sorumluluğunu üstlenerek gereğinin yapılması ve istifa edilmesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.