• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • Adana 16 °C
  • Adıyaman 10 °C
  • Afyon 2 °C
  • Ağrı 2 °C
  • Amasya 5 °C
  • Ankara 5 °C
  • Antalya 15 °C
  • Artvin 6 °C
  • Aydın 10 °C
  • Balıkesir 4 °C

Tüpraş'ın İzmir rafinerisinde patlama: 4 ölü

Tüpraş'ın İzmir rafinerisinde patlama: 4 ölü
Tüpraş'ın İzmir rafinerisinde meydana gelen patlama sonucu 4 kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Tüpraş'ın İzmir rafinerisinde sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Bakımdaki kazanda gaz sıkışması dolayısıyla yaşanan patlamada 4 kişi hayatını kaybetti. Olayda 1 kişi de yaralandı. Cenazeler morga, yaralıysa hastaneye kaldırıldı.

Patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

TÜPRAŞ'taki patlamada yaralılara ulaşılamıyor

İzmir'in Aliağa ilçesindeki TÜPRAŞ Rafinerisinde meydana gelen patlamada yaralılara ulaşılamadığı bildirildi.

Aliağa ilçesindeki TÜPRAŞ Rafinerisinde bir patlama meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, patlamada ilk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi. Patlama nedeniyle bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Öte yandan, yetkililerden alınan bilgiye göre, ölü sayısının artabileceği belirtilirken, kimyasal bir etkileşim nedeniyle 112 Acil Sağlık ekibinin yaralılara müdahale edemediği bildirildi.

Bakan Albayrak'tan TÜPRAŞ açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TÜPRAŞ'ın İzmir rafinerisinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. 

Antalya'da 8. Enerji Zirvesine katılan Bakan Albayrak, "TÜPRAŞ'ta patlama olmuş. Birkaç kişi hayatını kaybetti. Başta vefat eden işçilerin ailelerine başsağlığı diliyorum. TÜPRAŞ camiasına başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

Aliağa'daki patlama

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Tüpraş Rafinerisinde meydana gelen patlamada 4 kişinin öldüğü, çok sayıda işçinin de yaralandığı bildirilmişti. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, "Anlık bir patlama. Herhangi bir yangın, başka bir sızıntı veya Tüpraş'ın genelini etkileyecek, faaliyetini etkileyecek bir durum yok" dedi.

Aliağa ilçesindeki Tüpraş Rafinerisinde 4 işçinin hayatını kaybettiği bir patlama yaşandı. Çok sayıda yaralının olduğu söylenen patlamayla ilgili Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bayram Yılmaz, patlamanın uzun zamandır bakımı yapılan bir Nafta tankı çalışması sırasında meydana geldiğini belirterek, "Maalesef bugün Aliağamızda talihsiz bir olay yaşadık. Biliyorsunuz Aliağa çok sayıda sanayi kuruluşunun olduğu, 55 bin işçimiz çalıştığı bir ilçemiz. Bu tür kazaları zaman zaman yaşıyoruz ama bugünkü kaza sonuç itibariyle biraz daha büyük çaplı oldu. Maalesef uzun zamandır bakımı yapılan bir Nafta tankı arkadaşlarımızın çalışması sırasında, bana söylenen bilgiye göre, bir gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Anlık bir patlama. Herhangi bir yangın, başka bir sızıntı veya Tüpraş'ın genelini etkileyecek, faaliyetini etkileyecek bir durum yok. Patlama sonucu 4 işçimiz vefat etti. Olaydan dolaylı etkilenen de 2 arkadaşımız vardı, onun da birini yaralı kabul ediyoruz, onun durumu hafif. Maalesef 4 işçimizi kaybettik. 

Tüpraş'ın patlama sonrası üretiminin devam ettiğini söyleyen Yılmaz, "Tüpraş firması kendisi 15 dakikada bir açıklama yapıyor. Ben de siz hazır buradayken benden de duymuş olmanızı diledim. Tüpraş'ın kendi faaliyeti devam ediyoe, üretimi devam ediyor. Talihsiz bir kaza dolayısıyla üzgünüz. Milletimizin ve vefat eden işçilerimizin başı sağ olsun. Allah sabır versin" diye konuştu.

Patlamanın olduğu bölgeye herhangi bir girişin olmadığını belirten Kaymakam Yılmaz, "İçeride şu an da Valiliğimizin ekipleri, AFAD, itfaiye, zaten Tüpraş'ın kendi teknik donanımı yeterli bu konularda. Adli bir vakadır. Başsavcımız şu an da olay mahallinde. Polis tahkikatını yapmak için burada. Ayrıntılar teknik incelemelerden sonra ortaya çıkacak. Size firma daha ayrıntılı, daha net bilgiler verecektir" şeklinde konuştu. 

Patlamanın hangi birimde meydana geldiğinin sorulması üzerine Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, "Depolama alanı. Boş Nafta tankı. Uzun süredir bakımı yapılan bir tanktı. Bugün devreye almak üzere son kontrollerinin yapıldığı söylenmişti" ifadelerini kullandı.

Tüpraş Rafinerisindeki patlamanın ardından

Tüpraş'ın İzmir Rafinerisinde 4 işçinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili açıklama yapan Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, "Olayda herhangi bir ihmal var mı yok mu onu araştırıyoruz" dedi. 

Patlamanın yaşandığı Tüpraş Aliağa Rafinerisinde sendika üyeleri ile inceleme yapan ve şirket yetkilileri ile görüşen Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Oktay, çıkışta İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Oktay,

"Sabah saatlerinde nafta tankında basınçtan dolayı patlama oluşuyor. Maalesef 4 arkadaşımız yaşamını yitiriyor. Bir arkadaşımız da yaralı. Onun sağlık durumu iyi. Olayda herhangi bir ihmal var mı yok mu onu araştırıyoruz. Olan işçi arkadaşlarımıza ve ailelerine oldu. Bu tür iş cinayetlerine dur demenin zamanı geldi. Başımız sağ olsun" diye konuştu.

Nimet Ergün

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00