3’üncü Havalimanının İlk Etabı 2018’in İlk Çeyreğinde Açılacak

3’üncü Havalimanının İlk Etabı 2018’in İlk Çeyreğinde Açılacak
Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, dünyanın en büyük havalimanı olan 3. havalimanının ilk etabının 2018 yılının ilk çeyreğinde açılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, 3'üncü havalimanında çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Dünyanın en büyük havalimanının ilk etabının 2018'in ilk çeyreğinde açılması hedefleniyor" dedi.

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Fuar merkezi'nde düzenlenen 6. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Altyapı ve Lojistik Fuarı'nın açılış törenine katıldı. Binali Yıldırım burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"ÇEKMEKÖY METROSUNUN BİR KISMI YIL SONUNA KADAR AÇILACAK"

Çekmeköy metrosuyla ilgili sorulan bir soru üzerine Bakan Yıldırım, "Büyükşehir Belediyemiz yapıyor ama biz de yakından takip ediyoruz. Özellikle bu yıl sonunda büyük bir kısmı açılacak. Dudullu'ya kadar olan kısmı açıklanacak. Bir miktar kalıyor o da 2017'nin Martı Nisan'ı gibi bitmiş olacak Büyükşehir Belediyemizin vermiş olduğu bilgiye göre. Kadıköy'den Marmaray'a, isteyen Kadıköy'den değil Ayrılıkçeşme'den Marmaray'a bağlanacak. Üsküdar'dan da Ümraniye, Çamlıca tarafına gitmek isteyenler rahatlıkla gidebilecekler. Pendik'ten de Sögütlüçeşme, Ayrılıkçeşme, Haydarpaşa bağlantısı bitince Ankara'ya Sakarya'ya Bilecik'e her tarafa gitme imkanı oluyor. Kartal'dan Sabiha Gökçen bağlantısı yapılmaya başlandı. Kaynarca'dan hızlı trene katılıyor. İleri yıllarda Sultanbeyli üzerinden Ümraniye Hattına birleşik olacak. Önümüzdeki 6-7 yıl içersinde İstanbul raylı sistem miktarı 800 kilometreyi geçmiş olacak. 1995'te sadece 45 kilometredeydi. 150 kilometre civarında faaliyette olan var, bir o kadar da inşaat halinde olan var. Marmaray, yıl sonunda açılacak Avrasya Tüneli, Yavuz Selim köprüsü, raylı sistemler, Mecidiyeköy'den Mahmutbey'e uzanacak hat, 3. havalimanı'ndan Gayrettepe'ye gelecek olan hat, Halkalı'ya bağlanacak hat, Kuzey Marmara Otoyolu'ndan dikey bağlantıları büyün bunları birleştirdiğinizde ve ağır araçların da Yavuz Selim Köprüsü'ne yönlendirildiğinde İstanbul'un günlük trafiği hissedilir şekilde rahatlayacak. Tamamen biter mi bitmez. Ancak hedef nedir, sürdürülebilir, katlanılabilir bir trafik. Akışkanlık devam edecek ama hız yer yer yoğun saatlerde düşecek. Bu saydığım projeler olmasa İstanbul'un trafiğinin ne olacağını siz hayal edin" dedi.

" "ÇANAKKALE'DE 1915" KÖPRÜSÜ 2023'E KADAR HİZMETE GİRECEK"

Çanakkale'de yapılacak olan köprüyle ilgili de konuşan Binali Yıldırım, "Çanakkale'de 1915" diye adlandırdığımız bir köprümüz var. O köprü 2023 yılına kadar hizmete girmiş olacak. Köprünün özelliği ayakları arasındaki mesafe 2 bin 23 metre. Dünyada kuleler arası açıklık olarak birici olacak. İkinci özelliği de köprünün adı 1915. 1915'de Çanakkale geçilmezdi, düşmanlara karşı. 2023'de de dosta, herkese, vatandaşa kesintisiz geçilen Çanakkale köprüsü yapıp milletimizin hizmetine sunmuş olacağız" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, "80 adet hızlı tren seti önemli. Büyük miktarda 5-6 milyar doları bulan bir yatırım. Bu yatırım satın alma şeklinde planlanmıyor. Yurt içinde hızlı tren setlerinin yerli katkı oranıyla yapılmasını ön gören bir projedir. Amacımız sadece hızlı tren seti almak değil, hızlı treni üreten, kullanan ve ihtiyacı olan ülkelere temin eden bir Türkiye'dir" dedi.

"EN BÜYÜK HAVALİMANININ İLK ETABININ 2018'İN İLK ÇEYREĞİNDE AÇILMASI HEDEFLENİYOR"

Üçüncü havalimanındaki son gelişmelerle ilgili konuşan Bakan Binali Yıldırım, "Dünyanın en büyük havalimanının ilk etabının 2018'in ilk çeyreğinde açılması hedefleniyor. Planlandığı gibi gidiyor. Hatta biraz daha önünde gidiyor. Atatürk Havalimanı kapasitesinin 2 buçuk katı üzerinde çalışıyor. Gece gündüz demeden 3'üncü havalimanında 7/24 esasına göre çalışmalar devam ediyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.