4 Askerin Şehit Olduğu Helikopter Kazasını, Görgü Tanıkları Anlattı

4 Askerin Şehit Olduğu Helikopter Kazasını, Görgü Tanıkları Anlattı
İstanbul Çekmeköy'de acil iniş yapmak isteyen askeri helikopter, bir sitenin içerisine düştü.

İstanbul Çekmeköy'de acil iniş yapmak isteyen askeri helikopter, bir sitenin içerisine düştü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, helikopterde bulunan 4 askerimizin şehit olduğunu açıkladı. Çekmeköy'de helikopter düştüğünde olay yeri yakınlarında bulunan görgü tanıkları o anları anlattı.

"BİR ANDA ALEV TOPUNA DÖNDÜ"

Görgü tanıklarından Kemal Perk, "Bir baktım yukarıda manevra yaptı, manevra yapınca kuyruğu düştü, sonra yere düştü. Sitenin içine düşüyor, sitenin içine atladık biz. Müdahale etmeye çalıştık. Bir anda alev topuna döndü. Bir anda ne yapacağımız şaşırdık. Sonra yangın tüpleri geldi onlarla müdahale ettik. " dedi.

"HAVADA YANMAYA BAŞLADI"

Erdal Balcı da, "Ben güvenlik görevlisiyim. Kuyruk kısmı aşağı tarafta, baş tarafı yukarıdaydı. Çok yüksekteydi, yalpalamaya başladı. Hızlı bir şekilde buraya geliyordu, ben anladım düşeceğini, bu tarafa doğru koşmaya başladım. Site sakini bir arkadaş hafif yaralandı, ona doğru gittim, 'Benim durumum iyi siz askerlere bakın' dedi. Ben de bu helikoptere doğru gidince polisler bırakmadı. Ben havada dumanı gördüm, ateş gibi bir şey daha gördüm. Havada yanmaya başladı." diye konuştu.

"DEPREM OLMUŞ GİBİ SES DUYDUK"

Helikopter düştüğünde yakındaki bir kahvehanede olan Kemal Serman, "Kahvede oturuyorduk, deprem olmuş gibi bir ses duyduk. Olay mahalline gittiğimizde, demir kapıdan dolayı içeri giremedik, sitenin içine düştü." dedi.

Ferhat Serman ise, "Helikopter iki tur attı, inmeye çalıştı, inemedi, boş araziye düştü. Yangın tüpleriyle söndürmeye gittik." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da Askeri Helikopter Düştü! 4 Askerimiz Şehit Olduİstanbul'da Askeri Helikopter Düştü! 4 Askerimiz Şehit Oldu İstanbul'da Askeri Helikopterin Düştüğü Sitede Büyük Panikİstanbul'da Askeri Helikopterin Düştüğü Sitede Büyük Panik İşte İstanbul'da Askeri Helikopterin Düştüğü Yerden İlk Fotoğraflarİşte İstanbul'da Askeri Helikopterin Düştüğü Yerden İlk Fotoğraflar İstanbul'da Son 21 Yılda, 6 Helikopter Düştüİstanbul'da Son 21 Yılda, 6 Helikopter Düştü TBMM Başkanı Yıldırım ve Bakan Albayrak, Helikopter Kazasıyla İlgili Taziye Mesajı YayınladıTBMM Başkanı Yıldırım ve Bakan Albayrak, Helikopter Kazasıyla İlgili Taziye Mesajı Yayınladı İstanbul'da Düşen Helikopter Böyle Görüntülendiİstanbul'da Düşen Helikopter Böyle Görüntülendi Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.