4. İnsan Kaynakları Zirvesi Başladı

4. İnsan Kaynakları Zirvesi Başladı
Mersin'de bu yıl "Fark Yaratan Sen Ol" sloganıyla düzenlenen 4. İnsan Kaynakları Zirvesi başladı.
Mersin'de bu yıl "Fark Yaratan Sen Ol" sloganıyla düzenlenen 4. İnsan Kaynakları Zirvesi başladı. İki gün sürecek zirvede, konusunda uzman akademisyenler tarafından firma temsilcilerine insan kaynakları konusunda eğitim verilecek.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ve Girişimci İnsan Kaynakları Grubu işbirliği ile düzenlenen 4. İnsan Kaynakları Zirvesi, MTSO'da gerçekleştirilen açılış konuşmalarıyla başladı. Girişimci İnsan Kaynakları Grubu üyelerini bir araya getiren zirvede, insan kaynakları alanında çalışan ve insan kaynaklarına ilgili duyan katılımcılara, uzman kişiler tarafından "Yeni Personel Teşviki İşbaşı Eğitim Programı, İş Hayatında İmaj Yönetimi ve Beden Dili, Mülakat Psikolojisi, Türkiye'de İnsan Yönetimi, Tecrübelerle İnsan Yönetimi ve Çalışanı Anlamak" konularında sunumlar yapılacak.

"ŞİRKETLER, KENDİSİNE DEĞER KATAN İNSANLARI MERKEZE ALDIKÇA BÜYÜRLER"

Zirvenin açılış konuşmasını yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, insan kaynaklarının son yıllara kadar sadece holdinglerin veya çok büyük kuruluşların sahip olması gereken bir birim gibi görüldüğünü, KOBİ'ler için insan kaynakları biriminin bir lüks, hatta gereksiz olduğunun düşünüldüğünü söyledi. Son döneme kadar çoğu KOBİ'nin böyle bir departmanın içeriği ile ilgili bilgisi bile olmadığına işaret eden Aşut, ancak teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, ekonomilerde insana olan gereksinimin asla azalmadığını ve azalmayacağını vurguladı. Şirketlerin, kaç çalışanı olursa olsun sadece kullandığı teknoloji ile değil, kendisine değer katan insanları merkeze aldıkça büyüdüklerini vurgulayan Aşut, "Şirketler, fiziksel alt yapıya gösterdiği ilgi ve değeri, insana gösterdiğinde gerçek anlamda bir değer üretebiliyorlar. Merkezine alacağı insanı doğru seçtiğinde, değişen ekonomiye ve dünyaya karşı onu sürekli eğitebildiğinde büyüyorlar. Yani "insan kaynakları" bazılarının sandığı gibi sadece maaş bordrosu veya izinleri takip eden bir birim değildir. İnsan kaynakları, işe alınacak doğru insanı seçmekle başlayan, çalışanların iş yaşamları boyunca eğitimlerini, motivasyonlarını sağlayan,

sadece çalışanları değil, patronları da bu işin ayrılmaz bir parçası yaparak gerçek verimlilik yaratan ve daha önemlisi insanın merkezde olduğu bir dünyada duyguların yönetilebilmesini sağlayan birimlerdir" dedi.

"İNSAN KAYNAKLARI BİR MODA DEĞİL, GEREKLİLİKTİR"

İnsan kaynakları uzmanının, sadece kendisine verilen görevi yapan bir memur değil, ondan bu konularda öneri getirmesi ve yönlendirme yapması beklenen, bu işi yönetmesi gereken kişi olduğunu belirten Aşut, insan kaynakları biriminin sorumlusunun da konusunda gerçekten uzman ve birikimli olması gerektiğini ifade etti. Aşut, "Bu anlamda özellikle İŞKUR ve Girişimci İnsan Kaynakları Grubu'nun özel sektör mantığı ile ve iş dünyası ile uyumlu bir şekilde yaptığı bu olumlu farkındalık ve eğitim çalışmaları, toplantı ve zirveler gerçekten hem insan kaynakları konusunda farkındalık yaratmakta hem de insan kaynakları birimlerinde çalışacak uzmanların daha iyi yetişmesinde, bu yeni kariyerlerinin neler gerektirdiğini, iş dünyasının özellikle neler beklediğini anlamalarında çok büyük bir vizyon oluşturmaktadır. İŞKUR'u bu vizyonundan dolayı kutluyorum" diye konuştu.

"İş dünyası için, insan kaynakları bir moda değil, bir gerekliliktir" diyen Aşut, böylesi önemli bir zirvenin 4. kez yapılıyor olmasının da oluşturacağı farkındalık için değerli olduğunu sözlerine ekledi.

"2015'TE 20 BİN 684 KİŞİ KURUMUMUZ ARACILIĞIYLA İŞE YERLEŞTİRİLDİ"

Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ise müdürlüğün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mersin İŞKUR'un kamusal alanda insan kaynakları konusunda çalışma yaptığını dile getiren Kutlu, bu alanda özellikle 2010 yılından sonra iş gücü piyasasının beklentilerini karşılayacak hizmetleri artırarak yürüttüklerini söyledi. Bu hizmetlerin başında danışmanlık hizmetlerinin geldiğini aktaran Kutlu, "Hem iş arayanlara hem de işverenlere danışman atayarak hizmeti özelleştiriyoruz. 2015'te iş arayanlara yönelik 9 bin 503 iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verdik. Kurum ve kuruluşlara ise 16 bin 841 adet iş yeri ziyareti gerçekleştirip kurum hizmetlerimizi tanıttık. Bu ziyaretler sonrasında özel sektörden 39 bin 500 adet açık iş alındı ve 20 bin 684 kişi kurumumuz aracılığıyla işe yerleştirildi" şeklinde konuştu.

Mersin İŞKUR'un, bu rakamlarla İstanbul, Ankara ve İzmir dışında Türkiye genelinde birinci sırada yer aldığının altını çizen Kutlu, şöyle devam etti: "İşverenin, ihtiyaç duyduğu personeli iş yerinde yetiştirmesini, üniversite mezunlarının da deneyim kazanmasını sağlayan İşbaşı Eğitim Programı ise işveren için maliyetsiz bir program olduğu için son zamanlarda gösterilen en önemli personel teşviklerinden biri oldu. 2015'te 3 bin 96 kişi bu programdan yararlandı. Bu veriyle de Türkiye'de 3'üncü sıradayız. 2016'da bu sayıyı fazlasıyla aşacağımızı düşünüyoruz ve birinci olmayı arzuluyoruz."

Konuşmaların ardından Mersin İŞKUR Girşimci İnsan Kaynakları Grubu Başkanı Serkan Özada, 2010-2015 yılları arasında yaptıkları çalışmaları anlattı. Özada, 2016 sonrası için de 5 yıllık çalışma programı hazırladıklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.