400 Dönümlük Lale Tarlası

400 Dönümlük Lale Tarlası
İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin sosyal sorumluluk projelerinden olan Alım Garantili Lale Soğanı Yetiştiriciliği ile Konya lale yetiştiriciliğinde önemli bir noktaya geldi.

Konya'nın Karatay ilçesinde 40 milyon lalenin dikili olduğu 400 dönümlük lale tarlasının eşsiz güzelliği havadan görüntülendi. İki hafta boyunca ziyaretçilere açık olan lale tarlası fotoğrafçıların ilgi odağı haline geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin sosyal sorumluluk projelerinden olan Alım Garantili Lale Soğanı Yetiştiriciliği ile Konya lale yetiştiriciliğinde önemli bir noktaya geldi. Konya'nın Karatay ilçesinde Asya Lale firmasına ait 400 dönümlük lale tarlası bölge halkının kalkınmasını sağlarken aynı zamanda birçok yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor. Firma yetkilileri lale taç yaprağı kırım işlemi başlamasıyla 2 hafta boyunca lale tarlasını ziyarete açık tuttu. Bu süre zarfında ise profesyonel ve amatör fotoğrafçılar lale tarlasında en güzel fotoğrafı çekebilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

LALE TARLASI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

40 milyon lalenin dikildiği 400 dönümlük lale tarlasının havadan çekilen görüntüleri adeta gökkuşağını andırıyor.Lalelerin sulama işlemi gerçekleştirilirken havadan çekilen görüntüler eşsiz bir manzara oluşturdu. Onlarca kadının lalelerin taç yapraklarını kırma işlemi yapması da yine havadan görüntülendi.

YURT DIŞINA İHRAÇ EDİLİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin alım garantisi ile üretim kapasitesini artıran Asya Lale firması lale soğanı ihracatı da yaparak ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Komşu ülkeler başta olmak üzere dünyanın önemli lale üreticilerinden Hollanda'ya da lale soğanı ihraç ediliyor. Konya'da lale soğanı üretim aşamasında köylüler başta olmak üzere birçok kişinin istihdamı sağlanıyor.

400 Dönümlük Lale Tarlası

400 Dönümlük Lale Tarlası

400 Dönümlük Lale Tarlası

400 Dönümlük Lale Tarlası

400 Dönümlük Lale Tarlası

400 Dönümlük Lale Tarlası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.