52 Yaşındaki Kadının Karnından 3 Kiloluk Kitle Çıkartıldı

52 Yaşındaki Kadının Karnından 3 Kiloluk Kitle Çıkartıldı
Kütahya'da yaşayan 52 yaşındaki bir kadının karnından, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları...

Kütahya'da yaşayan 52 yaşındaki bir kadının karnından, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Dr. Mine Atlı ve Doç. Dr. Kadriye Beril Yüksel'in gerçekleştirdiği operasyonla 3 kiloluk dev bir kütle başarıyla çıkartıldı.

Bir yıldır karın şişliği şikayeti olan bayan hasta, son dönem artan ağrıları sebebiyle DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Ultrasonda karnında kitle saptanan hasta takibe alınarak acilen tetkik ve tedavisine başlandı, sonunda başarılı bir ameliyat gerçekleşti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, hastanın USG ve MR tetkiklerinin sonucunda 40 santimetrelik dev bir kitleye rastladı. Uzm. Dr. Mine Atlı ve Doç. Dr. Kadriye Beril Yüksel'in girdiği ve yaklaşık 2,5 saat süren operasyon sonucunu yaklaşık 3 kiloluk dev kitle hastanın vücudundan çıkartıldı.

Kadınlarda sık görülen miyomların kötü huylu olabileceğine de dikkat çeken Uzman Dr. Mine Atlı, "Miyomlar rahimde ortaya çıkan, rahim duvarının dokusundan kaynaklanan, çapları genelde 1-15 santimetre arasında değişen fakat daha büyük çaplara da ulaşabilen, genellikle iyi huylu olup fakat nadiren kötü huyluya dönüşebilen tümörlerdir. Gerçekten bu tarz bir büyüklüğe ulaşmış kitleler çok nadir görülen vakalar. Daha çok az gelişmiş ülkelerde görülen bir hastalık olarak bilinmektedir. Ülkemizde bir elin parmaklarını geçmeyecek kadardır. Her kadında görülebilecek bu hastalık için yılda bir kez kadın doğumcuya başvurup, gerekli kontrolleri yaptırmak şart. Bu tür kitlelerin ameliyatları kolaylıkla yapılabiliyor. Miyomlar iyi huylu çıkarsa ek bir tedaviye ihtiyaç kalmıyor" dedi.

Ameliyatı Mine Atlı ile birlikte gerçekleştiren Doç. Dr. Kadriye Beril Yüksel de, "Hastanın yaşı ve kilosu ile alakalı olarak zor bir ameliyat olacağını biliyorduk. Hastamızda kendini biraz ihmal ederek muayene olmaya korkmuş ve bu zamana kadar geciktirmiş. Ameliyatı önemli kılan hastamızın bize güvenmesi ve nadiren görülen bu büyüklükteki bir kitlenin çıkartılmasıydı. Neyse ki tecrübeli ekibimiz ile 2.5 saat süren bir operasyon ile başarılı bir şekilde ameliyatı gerçekleştirdik. Hastamızda şu an gayet sağlıklı" diye konuştu.

Hızla sağlığına kavuşmaya başladığını belirten Hatice Doğan, doktorlara teşekkür etti. Doğan, "Kontrol için doktora gitmedim. Ağrılarım başlayınca hastaneye geldim. Bir sürü muayeneden sonra ameliyat olacağımı söylediler. Önce çok korktum çok stres yaptım. Sağ olsun doktorlarımız ve çalışanlarımız çok iyi moral verdiler. Her birine teker teker teşekkür ediyorum beni kitleden kurtardılar" ifadelerini kullandı. (EFE)

52 Yaşındaki Kadının Karnından 3 Kiloluk Kitle Çıkartıldı

52 Yaşındaki Kadının Karnından 3 Kiloluk Kitle Çıkartıldı

52 Yaşındaki Kadının Karnından 3 Kiloluk Kitle Çıkartıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.