57 Bin Şehidin Künyesi Sergilendi

57 Bin Şehidin Künyesi Sergilendi
Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde 57 Bin Şehidin Künyesi Sergilendi.

Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıldönümünde Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Çanakkale: Bir Bergüzar, Bir Ağıt" isimli sergide 57 bin şehidin künyesinden oluşan ağaç sergilendi.

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıldönümünde "Çanakkale: Bir Bergüzar, Bir Ağıt" isimli özel bir sergiye ev sahipliği yaptı. Küçükçekmece Arif Nihat Asya Ortaokulu öğrencilerinin Görsel Sanatlar Öğretmeni Fadime Yüksel öncülüğünde yaptığı çalışmaların yer aldığı sergide, 57 bin şehidin künyesinden oluşan ağaç dikkat çekiyor.

"ONLARI İSİMLERİYLE ANMAK İSTEDİK"

Çanakkale'de can veren şehitlerin isimlerine Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sitesinden ulaştıklarını dile getiren Fadime Yüksel, "Öğrencilerimiz ve velilerimiz ile birlikte bu künyeleri hazırladık. Şehitlerimizi yaptığımız 57 bin künye ile isimlerini zikrederek analım istedik. Onları görünür kılmak, içimizden olduklarını, bizden olduklarını anlatmak istedik. Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal İşleri Bölümü'nün künye ağacımızın yapımında çabaları var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Sergi için öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan en az 3 bin kişinin seferber olduğunu söyleyen Yüksel, amaçlarının öğrencilere kendi atalarını anlatmak, Türk milletinin birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek olduğunu söyledi.

Sergide, öğrenciler ve öğretmenlerin elinden Çanakkale konulu 27 resim ve 28 metin de yer alıyor. Sergi, 23 Mart'a dek SKSM'de izlenebilir. 24-25-26 Mart da ise sergiye Armoni Park AVM ev sahipliği yapacak.

57 Bin Şehidin Künyesi Sergilendi

57 Bin Şehidin Künyesi Sergilendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.