6-8 Ekim olaylarında babasını kaybeden Şener: 'Bu PKK topluluğu, zalim bir topluluktur'

6-8 Ekim olaylarında babasını kaybeden Şener: 'Bu PKK topluluğu, zalim bir topluluktur'
Van’da 6-8 Ekim olaylarında öldürülen babası Mehmet Latif Şener’i mezarında ziyaret eden Müslüm Şener, “Babamın ahı yerde kalmadığı için mutluyum” dedi.

6-8 Ekim 2014 yılında çıkan Kobani olaylarında göstericiler 17 Ekim 2014 tarihinde Mehmet Latif Şener'i evine gittiği sırada arkasından vurarak öldürmüştü. Bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ‘Kobani' bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı verilmesi üzerine Mehmet Latif Şener'in oğlu Müslüm Şener babasının mezarını ziyaret etti. Babasının kabrindeki çiçekleri sulayan Şener dua etti.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Şener, babasının 6-8 Ekim olaylarında PKK ile mücadele edenlerden biri olduğunu ifade etti. PKK ile mücadelesinden dolayı onların kara listesinde adı olduğunu dile getiren Şener, “Kobani olayları Diyarbakır'dan sonra Van'a sıçradı. Van'da esnafın dükkanlarını yıktılar, yaktılar, onlarla mücadele eden insanları tehdit ederek sindirmeye çalıştılar. Van'da da olaylarda babam ön planda olduğu için onların kara listesindeydi. Babamı birkaç kez tehdit ettiler ama babam tehditlere boyun eğmedi. Onlara mücadelelerinin hükümsüz olduğunu ve onlara boyun eğmeyeceğini söylüyordu. Bir iki kez babamın dükkanına gelip, ‘Davamıza zarar veriyorsun, kendine dikkat et, bu davadan vazgeç' diyorlardı. Babam da; ülkesini, milletini seven, İslami hassasiyetlere sahip bir insandı. Her zaman onların mücadelesinin yanlış olduğunu söylüyordu. Onlara ‘Siz bizim Kürt gençliğimizi kandırıyorsunuz, dağa götürüyorsunuz' derdi. Babam; bunların ahlaktan yoksun bir şekilde büyütüldüğünü ve bunların batının oyunu olduğunu, bu gençlerin hem İslam'dan hem de ülkelerinden uzaklaştırıldığını taziyelerde olsun, düğünlerde olsun söylerdi. Bundan dolayı da bir hafta sonra özellikle kod adı ‘Cudi' olan bir katil dükkana kadar gelip babamın ses kaydını alıyor, babamı tehdit ediyordu. Babam da bunları aldırış etmiyordu. Hatta bir iki hafta kala sanki bir şeyleri sezmiş gibi arabasını da götürmedi. Bunlar üç gün babamı takip ediyorlar. Takip ettikten sonra patika bir yolda depremde yıkık olan bir evde pusu kuruyorlar. Oradan geçtiği sırada arkadan silahla babamı şehit ediyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.