89'dan Sonra Çılgınlık! Beşiktaş Puanı Uzatmada Aldı

89'dan Sonra Çılgınlık! Beşiktaş Puanı Uzatmada Aldı
Spor Toto Süper Lig'de 9.
Spor Toto Süper Lig'de 9. haftanın son maçında Beşiktaş, taraftarı önünde Medipol Başekşehir ile karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Beşiktaş ile Medipol Başakşehir 1-1 berabere kaldı.

Başakşehir'in golünü 89. dakikada Kerim Frei kaydetti. Beşliktaş bu gole 90+3. dakikada Tosic'in golüyle cevap verdi.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de puanını 15'e çıkarırken, Medipol Başakşehir'in puanı 17 oldu.

Beşiktaş, ligin bir sonraki haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak. Medipol Başakşehir ise 10. haftada sahasında Teleset Mobilya Akhisarspor ile karşı karşıya gelecek.

ŞENOL GÜNEŞ MONACO SONRASI TEK DEĞİŞİKLİK YAPTI

Beşiktaş, Süper Lig'in 9. haftasında Medipol Başakşehir karşısına UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Monaco maçına göre tek değişiklikle çıktı. Siyah-beyazlı ekipte, Gençlerbirliği mücadelesinde kırmızı kart gören ve cezalı duruma düşen Hollandalı oyuncu Ryan Babel, zorlu Medipol Başakşehir karşılaşmasında forma giyemedi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bu oyuncunun yerine bir başka Hollandalı isim Jeremain Lens'i görevlendirdi. Lens, cezalı oyuncuların yokluğunda üst üste 3 maçta ilk 11'de oynama fırsatı buldu. Genelde sağ kanatta görev alan Lens, Babel'in yokluğunda orta sahanın solunda görev yaptı.



Mücadeleye iki ekip de sert başladı. Henüz 5. dakikada Talisca'nın Emre'ye yaptığı hareket sonrası hakem faul düdüğünü çalarken, Talisca'ya bir de sarı kart çıktı.

İlk 15 dakikada topa daha fazla hakim olan taraf konuk ekip Medipol Başakşehir oldu. Siyah-beyazlı takımın yaptığı baskı ve presi konuk ekip pas yaparak önledi. İlk 15 dakikanın ardından Beşiktaş yavaş yavaş oyunda dengeyi kurdu.

Ev sahibi ekip karşılaşmanın 25. dakikasında sağ kanattan bir korner kazandı. Kullanılan korner sonrası savunma topu uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında Lens topu kazandı ve pasını Quaresma'ya pasını verdi. Quaresma sağ kanattan arka direğe bir orta açtı. Cenk Tosun'un kafa vuruşunda top kaleci Volkan Babacan'da kaldı.

QUARESMA ŞOV! SAĞ KANATTA ELIA DURDURAMADI

Karşılaşmanın 33. dakikasında Ricardo Quaresma orta sahanın sağ tarafında topla buluştu. Quarsma çok şık bir hareketle Elia'nın yanından sıyrıldı ve aut çizgisine doğru hareketlendi. Elia da Portekizli yıldızı takibini sürdürdü. Aut çizgisine yakın noktada Quaresma yine şık bir hareket yaptı ancak bu kez Elia'nın faulüyle yerde kaldı. Hakem Mete Kalkavan pozisyonda Elia'ya bir de sarı kart gösterdi.

İlk yarının kalan süresinde her iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı. İlk yarı 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısına her iki teknik adam da ilk yarıdaki 11'leriyle başladı.

İkinci yarıda daha çok sol kanadı kullanan Beşiktaş'ta 57. dakikada sol çizgide Lens topla buluştu. Lens çizgi üzerinde rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve hakem faulü belirledi. Caiçara, bu pozisyonda yaptığı faul nedeniyle bir de sarı kart gösterdi.



MEDİPOL BAŞAKŞEHİR EDIN VISCA İLE GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Medipol Başakşehir 59. dakikada Mossoro ile etkili bir hücuma başladı. Mossoro rakip sahada topla ilerledikten sonra ceza sahasına koşu yapan Visca'ya pasını atmak istedi. Visca savunmadan da seken topu ceza sahasının hafif sağ çaprazında kontrol etti. Visca daha sonra kaleye sert bir şut çekti ancak top yan ağlarda kaldı.

Aynı dakikada Beşiktaş'ta Lens yerine Oğuzhan Özyakup oyuna dahil oldu. 66. dakikada da Abdullah Avcı oyundaki ilk değişikliğini yaptı ve Elia yerine Kerim Frei oyuna girdi.

Beşiktaş'ta 73. dakikada Talisca yerine Alvaro Negredo da oyuna dahil oldu.

79. dakikada gelişen Medipol Başakşehir hücumunda Edin Visca topla birlikte rakip ceza sahasına doğru ilerledi. Visca yaya yakın noktaya geldiğinde yerden, sert bir şut çıkardı. Kaleci fabri topu köşeden çelmeyi başardı.

SON 3 DAKİKADA PEŞ PEŞE İKİ GOL! NEFESLER KESİLDİ

Mücadelenin 89. dakikasında Başakşehir çok tehlikeli bir atağa çıktı. Junior Caiçara bir anda ceza sahasının sağ içinde topla buluştu. Junior Caiçara topu penaltı noktasına doğru yerden ortaladı. Kerim Frei, topun gelişine çok sert bir şut çıkardı ve Kerim Frei'nın şutunda top ağlara gitti. Konuk ekip 89. dakikada bulduğu bu golle Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti.

Beraberlik için yüklenen Bşeiktaş 90+2. dakikada bir korner kazandı. Sağ kanattan kullanılan kornerde Tosic'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. Siyah-beyazlılar bu golle skoru 1-1'e getirdi.

Kalan sürede mücadelede başka gol olmadı ve Beşiktaş ile Medipol Başakşehir arasındaki karşılaşma 1-1 sona erdi.



MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
18. dakikada Adriano'nun uzaktan çektiği şutta meşin yuvarlak az farkla direğin yanından auta gitti.
19. dakikada Caicara'nın sağdan yaptığı ortaya iyi yükselen Adebayor'un kafayı vuruşunda kaleci Fabricio meşin yuvarlağı kornere çeldi.
37. dakikada Talisca'nın ceza sahası dışından çektiği şutta top kaleci Volkan Babacan'da kaldı.
39. dakikada Lens'in ara pasında soldan ceza sahasına giren Cenk Tosun'un dar açıdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak auta gitti.
Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI BİRAZDAN...)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.