Abd Başkanı Trump, Abd'nin Bm İnsan Hakları Konseyinden Çekildiğini Açıkladı

Abd Başkanı Trump, Abd'nin Bm İnsan Hakları Konseyinden Çekildiğini Açıkladı
ABD Başkanı Donald Trump Birleşmiş Milletler 73.

ABD Başkanı Donald Trump Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu'ndaki konuşmasına geç kaldı. Trump'ın konuşma sırasını kaçırması büyük tepkiye sebep oldu. Salondakiler Trump'ı alkışlamayarak 'sessizce' protesto etti. Trump konuşmasında, ABD'nin BM İnsan Hakları Konseyi'nden çekildiğini açıkladı.

GENEL KURUL'A TRUMP DAMGA VURDU

Dünyanın gözü New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu'nda. Adeta bir basın ordusunun takip ettiği zirveye ABD Başkanı damgasını vurdu. Trumpi ikinci sırada olan konuşmasına yetişemediği için 3. sırada konuşması gereken Ekvador lideri Trump'ın yerine konuşmasına başladı. ABD'li yetkililer Trump'ın trafiğe yakalandığını belirtirken, ABD Başkanı şu sıralar genel kurul salonunda konuşmasına başladı. Trump konuşmasında, ABD'nin BM İnsan Hakları Konseyi'nden çekildiğini açıkladı.

İşte Trump'ın konuşmasından öne çıkanlar;

Geçtiğimiz 20 yıl içerisinde 13 trilyonluk ticaret açığına maruz kaldık. Artık mağdur durumuna düşmeye izin vermeyeceğiz. Artık zenginliğimizin yağmalanmasına izin vermeyeceğiz. ABD, Çin ürünlerine 200 milyar dolar kadar ek vergi yüklemiştir. Kıymetli meslektaşım Başkan Şi'ye saygım çok büyük fakat ticaret başkadır. İdarem altında ABD her zaman kendi çıkarlarını öne koyacak. Geçtiğimiz yıl bu kürsüde konuşmamda, BM İnsan Hakları dairesinin bu kurumu utandırdığını söylemiştim. BM temsilcimiz Nikki Haley'nin çok kapsamlı bir reform uyarısı vardı. Bu bağlamda hiçbir adım atılmadı. ABD bu nedenle insan hakları konseyinden çekiliyor. ABD, Uluslarararsı Ceza Mahkemesi'ne desteğini çekmektedir. ARtık, UCM'nin meşruyiteti kaybolmuştur. ABD, Amerikalılar tarafından yönetilir. Biz küreselleşme doktrinini reddediyoruz. Tüm dünyadaki ülkeler kendi ülkelerini korumalıdır.

TRUMP'A BÜYÜK TEPKİ

Trump konuşmak için kürsüye geldiğinde ilk şoku yaşadı. Salondaki 140 lider ve temsilciden bir kaçı hariç kimse Trump'ı alkışlamadı. Trump konuşmasında "ABD, tarihindeki en büyük gelişimi kaydetti" dediğinde ise ikinci şoku yaşadı. Bu sırada Genel Kurul sıralarındaki liderlerden tepki sesleri ve kahkahalar yükselince Trump gülerek "Bu tepkinizi beklemiyordum" dedi.

AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı'nın Devamı İçin Anlaşma SağladıAK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı'nın Devamı İçin Anlaşma Sağladı Başkan Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda, ABD ve BM'ye Sert Mesajlar VerdiBaşkan Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda, ABD ve BM'ye Sert Mesajlar Verdi İşte Başkan Erdoğan'ın Değindiği BM'nin Görmezden Geldiği 5 Katliam!İşte Başkan Erdoğan'ın Değindiği BM'nin Görmezden Geldiği 5 Katliam! Başkan Erdoğan, BM Genel Kurulunda ABD Başkanı Trump ile GörüştüBaşkan Erdoğan, BM Genel Kurulunda ABD Başkanı Trump ile Görüştü Başkan Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'nda Tüm Dünyaya FETÖ UyarısıBaşkan Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'nda Tüm Dünyaya FETÖ Uyarısı Trump, Trump, "Ben Geldiğimden Beri ABD Büyük Gelişme Kaydetti" Dedi, BM Genel Kurulu Kahkahaya Boğuldu Başkan Erdoğan, Trump'ın Konuşma Yaptığı Sırada BM Salonundan Ayrıldı Mı?Başkan Erdoğan, Trump'ın Konuşma Yaptığı Sırada BM Salonundan Ayrıldı Mı? BM Genel Kurulu'nun 4. Kadın Kurul Başkanı: Maria Fernanda EspinosaBM Genel Kurulu'nun 4. Kadın Kurul Başkanı: Maria Fernanda Espinosa Başkan Erdoğan'dan BM'ye Gençlik Kuruluşu Önerisi: Merkezin İstanbul Olmasını Teklif EdiyoruzBaşkan Erdoğan'dan BM'ye Gençlik Kuruluşu Önerisi: Merkezin İstanbul Olmasını Teklif Ediyoruz Başkan Erdoğan, ABD'de BM Genel Sekreteri Guterres ile Bir Araya GeldiBaşkan Erdoğan, ABD'de BM Genel Sekreteri Guterres ile Bir Araya Geldi Trafiğe Takılan ABD Başkanı Trump, BM'deki Konuşma Sırasını KaçırdıTrafiğe Takılan ABD Başkanı Trump, BM'deki Konuşma Sırasını Kaçırdı Başkan Erdoğan: Ekonomik Yaptırımlar Silah Gibi KullanılamazBaşkan Erdoğan: Ekonomik Yaptırımlar Silah Gibi Kullanılamaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.