ABD Başkanı Trump : 'Yaptırımlar kalkacak'

ABD Başkanı Trump : 'Yaptırımlar kalkacak'
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye Suriye’nin kuzeyine yönelik başlattığı operasyon kapsamında uyguladıkları yaptırımların kaldırılması konusunda talimat verdiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekatı sonrası iki ülke arasında mutabık kalınan 120 saatlik sürenin dolması üzerine açıklamada bulundu. Konuşmasına ABD'lilere Suriye ve Orta Doğu konusunda kat ettikleri muazzam ilerleme üzerine açıklama yapacağını söyleyerek başlayan Trump, “Geride bıraktığımız 5 gün içerisinde Suriye sınırı boyunca kurduğumuz bir ateşkes olduğunu gördünüz. Ve çok iyi bir şekilde yapıldı” ifadelerini kullandı.

Günün erken saatlerinde Türkiye hükümetinin kendi yönetimini bölgedeki operasyonları durduğu konusunda bilgilendirdiğini söyleyen Trump, verilen sürenin kalıcı olacağını beklediğini kaydetti. Hazine Bakanlığı'na 14 Ekim'de Türkiye'ye, Suriye'nin kuzeyine yönelik başlattığı operasyon kapsamında uyguladıkları yaptırımların kaldırılması konusunda talimat verdiğini belirten Trump, “Bizi mutsuz eden bir şey olmadıkça yaptırımlar kalkacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.