Abd Başkanı Trump'ın Yemek Davetini Reddeden Erdoğan: 'görüşürüz' Dedi Ama Gitmedim

Abd Başkanı Trump'ın Yemek Davetini Reddeden Erdoğan: 'görüşürüz' Dedi Ama Gitmedim
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) 73.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu'nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump'ın BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasını da değerlendirerek, "Çelişkilerle doluydu, görüşleri tepki çekti" ifadesini kullandı. Erdoğan, Trump'ın kendisine "görüşürüz" dediğini ancak akşam yemeğine gitmediğini söyledi.

"GÖRÜŞÜRÜZ DEDİ AMA AMA BEN AKŞAM YEMEĞİNE GİTMEDİM"

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

"Öyle bir muhabbet havasında bir karşılaşma oldu. ABD yönetiminden o malum kişiler de vardı yanında. Mike Pence olsun, Mike Pompeo olsun... Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Bolton oradaydı. Sonra hanımefendi Trump oradaydı. 'Görüşürüz' dedi ama ben akşam yemeğine gitmedim.

"MASASINDA SİSİ VARDI ONUN İÇİN O MASAYA GİTMEM SÖZ KONUSU OLAMAZDI"

Malum aile fotoğrafı oluyor bu toplantılarda. Öğlen yemeğinde malum yan yana masalardaydık. Onun masasında Mısır Devlet Başkanı Sisi vardı, onun için zaten o masaya gitmem söz konusu olamazdı, arkadaşlara bunu söyledik. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'la bol bol Suriye meselesini konuşma fırsatını bulduk ve oradan ayrılıp diğer görüşmelerimize geçtik."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.