ABD Başkanı Trump'tan sözde Orta Doğu Barış Planı açıklaması

ABD Başkanı Trump'tan sözde Orta Doğu Barış Planı açıklaması
ABD Başkanı Trump, sözde Orta Doğu barış planına yönelik detayları açıklayarak Kudüs'ün, İsrail'in bölünmez başkenti olarak kabul edileceğini ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte gerçekleştirilen ortak basın toplantısında, sözde Orta Doğu barış planı olan ve Yüzyılın Anlaşması olarak adlandırılan plana yönelik detayları açıkladı. ABD Başkanı Trump, planının 80 sayfa olduğunu ve anlaşmanın sağlanması halinde Kudüs'ün, İsrail'in bölünmez başkenti olarak kabul edileceğini duyurdu. Trump, planının Filistin'e başkenti Doğu Kudüs'te olan bağımsız bir devlet öngördüğünü, bağımsız bir devlet olabilmesinde gerekli koşulları yerine getirebilmesi için de 4 yıllık bir süre verdiklerini belirtti.

Anlaşmanın kabul edilmesi halinde Filistin'in sınırlarının bugünkü topraklarının iki katı olacağını söyleyen Trump, ABD'nin Doğu Kudüs'te büyükelçilik açacağını ve Filistin'e 50 milyar dolarlık yardım hibe edileceğini belirtti. Trump, sözde Orta Doğu barış planının bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için son şans olduğunu savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.