Abd Başkanı Trump'tan Suriye Açıklaması: Kürtleri Korumak İstiyoruz

Abd Başkanı Trump'tan Suriye Açıklaması: Kürtleri Korumak İstiyoruz
ABD'nin Suriye'deki askerlerini çekme kararını değerlendiren ABD Başkanı Donald Trump, "Belli bir süre içinde Suriye'den çekileceğiz.

ABD'nin Suriye'deki askerlerini çekme kararını değerlendiren ABD Başkanı Donald Trump, "Belli bir süre içinde Suriye'den çekileceğiz. Suriye'den çekilsek bile Kürtleri korumaya devam etmek istiyoruz" açıklamasını yaptı.

"KÜRTLERİ KORUMAK İSTİYORUM"

Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ'a karşı, terör örgütü YPG/PKK ile ortaklık kuran ve kısa bir süre önce DEAŞ'ı yendiklerini ilan ederek bölgedeki askerlerini evlerine yollayacağını duyuran ABD Başkanı Donald Trump, "Bölgeden çekilsek bile Kürtleri korumak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"KÜRTLERİN İRAN'A PETROL SATMASINDAN MEMNUN DEĞİLİZ"

Trump, ABD'nin terör örgütü YPG/PKK'ya verdiği destek konusunda da şunları belirtti:

"Türkiye onları sevmiyor, başkaları onları seviyor. Onların, ellerindeki azıcık petrolü İran'a satmaları hoşuma gitmedi. Onlardan İran'a satış yapmamalarını istedik. Ortaklarımız Kürtler, İran'a petrol satıyor. Bundan memnun değiliz. Bundan hiç mutlu değilim. Aynı zamanda biz onlarla iken çok iyi savaşıyorlar. Biliyorsunuz onlara 30 F-18 gönderdiğimizde, göndermediğimiz zamandan daha iyi savaştılar ve ne olduğunu gördük. Yine de Kürtleri korumak istiyoruz ama sonsuza kadar Suriye'de kalmak istemiyorum. Orası kum ve ölümdür."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.