ABD, Kabil Havalimanı konusunda Türkiye ile anlaştığını duyurdu

ABD, Kabil Havalimanı konusunda Türkiye ile anlaştığını duyurdu
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hafta yaptıkları görüşmede, Kabil Havalimanı güvenliğini Türkiye'nin sağlaması konusunda anlaştığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, Belçika'nın başkenti Brüksel'de 14 Haziran'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde hem ikili hem de heyetler arası görüşme gerçekleştirmişti. İki liderde, görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini ifade etmişti. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan yaptığı açıklamada, Biden ile Erdoğan'ın yaptıkları görüşmede, Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenliğini Türkiye'nin sağlaması konusunda anlaştığını duyurdu.

Sullivan, Biden'ın havaalanı güvenliği için ABD'nin Türkiye'ye destek vereceğini taahhüt ettiğini aktardı. Sullivan görüşmede, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S 400 hava savunma sistemleri sorunu için ise henüz bir çözüm bulunamadığını ve konuyla ilgili görüşmelerin devam edeceğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.