Chp’li Bülent Bektaşoğlu: “Külünk, Giresun Fetö’nün Üssü İddiasını Kanıtlamalı”

Chp’li Bülent Bektaşoğlu: “Külünk, Giresun Fetö’nün Üssü İddiasını Kanıtlamalı”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün "Giresun FETÖ'nün en önemli üslerinden...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün "Giresun FETÖ'nün en önemli üslerinden birisidir" sözlerinine tepki gösterdi.

AK Partili Külünk'ün iddialarını TBMM'ye taşıyan CHP'li Bektaşoğlu, "Külünk sözlerini bilgi ve belgelerle kanıtlasın" dedi.

Milletvekili Bektaşoğlu, Adalet ve İçişleri Bakanlarına da çağrıda bulunarak iddialarla ilgili soruşturma başlatılmasını istedi. TBMM'deki oturumunda söz alan CHP Milletvekili Bektaşoğlu, Metin Külünk'ün geçtiğimiz günlerde Giresun'da verdiği konferansta söylediği sözlere tepki gösteren Bektaşoğlu, "Sayın Külünk Giresun'un FETÖ'nün üssü olduğunu iddia etmiştir. Ayrıca, Giresun'da kripto yapılanmasının sürdüğünü ve bu örgütle ilişkisi olanların "ak saçlı" diye bahsettiği üst düzey birisi tarafından korunduğunu belirtmiştir. Giresun'da FETÖ gibi demokrasimizi, cumhuriyetimizi, parlamentoyu hedef olan bir örgütün üssünün bulunduğu ve varlığını sürdürdüğü iddiası mutlaka araştırılmalıdır. Bu sözler ve iddialar üzerine hala bir işlem yapılmamış olmasını yadırgıyorum" diye konuştu.

"Külünk, Giresun FETÖ'nün üssü iddiasını kanıtlamalı"

Adalet ve İçişleri Bakanlarını konuyla ilgili göreve çağıran Bektaşoğlu, "Sayın İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanını göreve davet ediyorum. Buradan, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyorum. Kim ya da kimlerdir FETÖ'nün Giresun üssünün elemanları? Kimdir onları koruyanlar? Sayın Külünk de bu sözleri net ve somut bilgi ve belgelerle açıklamalıdır, yoksa iki gönüllü alayla Kurtuluş Savaşına katılan, cumhuriyetimizin kurulmasında etkin olan kahraman atalara sahip Giresun'u kimsenin bu şekilde karalamaması gerekmektedir. FETÖ'yle samimi bir şekilde mücadele edilmiyor. İddialarımızın bir AKP'li vekil tarafından dile getirilmesini de AKP Grubu'nun takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.