"Gezen Bilim Yollarda Projesi" Devam Ediyor

"Gezen Bilim Yollarda Projesi" Devam Ediyor
Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde kurulan Mersin Çocuk...

Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde kurulan Mersin Çocuk Üniversitesi tarafından yürütülen, "Gezen Bilim Yollarda Projesi'nin sıradaki durağı Yenişehir Gökçebelen Ortaokulu oldu.

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz Gökçebelen okulu ziyaret ederek, TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Mersin Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Havare'nin koordinatörlüğünü yürüttüğü proje ile ilgili bilgi alarak, faaliyetleri yerinde inceledi. Ali Havare, proje sürecinde 12 farklı köy okulunun gezilmesinin hedeflendiğini ve Gökçebelen Ortaokulunun ziyaret edilen 9. okul olduğunu belirtti. Havare, 26 akademisyenin öğrencilere fizik, kimya, biyoloji, matematik-astronomi alanında tanıtım yaparak her dalda 3 etkinlik düzenlediğini söyledi.

Öğrencilerle yapılan etkinliklere katılan Müdür Çelebiyılmaz, Mersin Çocuk Üniversitesi yapılanmasının eğitime önemli katkılar sağladığını kaydederek, bu ve benzeri projelerin çocukların, üniversite ile etkileşim içerisinde, yaparak, yaşayarak ve eğlenerek, bilimsel ve eleştirel düşünme, yargılama, sorgulama, soru sorma, merak duyma, sorun çözme gibi temel yaşam becerilerini kazandırdığını ve onları erken yaşta bilimin ve sanatın eğlenceli yüzü ile tanıştırdığını ifade etti.

"Gezen Bilim Yollarda Projesi" Devam Ediyor

"Gezen Bilim Yollarda Projesi" Devam Ediyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.