ABD'de gösteri ve yağmalamalar durmuyor

ABD'de gösteri ve yağmalamalar durmuyor
Siyahi George Floyd’un öldürülmesinin ardından ülke genelinde gerçekleştirilen eylemler Los Angeles'ta da devam ediyor. Göstericilerin arasına karışan bazı gruplar tarafından birçok mağaza ve dükkân yağmalanıyor.

George Floyd'un polis tarafından aşırı güç kullanılarak öldürülmesi üzerine başlayan gösteriler devam diyor. Birçok şehirde ulusal muhafızlar yerel polise yardımcı olmak için harekete geçirildi. Korona virüs salgınına rağmen Minnesota, Los Angeles, Miami gibi büyük şehirlerde devam eden gösterilerinin yanı sıra Santa Monica, Long Beach gibi şehirlerde daha küçük çaplı gösteriler için binlerce kişi bir araya geldi.
Sokağa çıkma yasakları devrede

Güney California'da aralarında Los Angeles, Santa Monica, Pasadena, Beverly Hills, Long Beach gibi şehirlerin de bulunduğu birçok yerde akşam saat 16:00 den başlayarak sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Gün içerisinde göstericiler birçok yerde polis ile karşı karşıya gelirken göstericilerin arasına karışan bazı gruplar tarafından birçok dükkân yağmalandı, yangınlar çıktı. Göstericilerin birçoğu yağmacıları durdurmayı çalışırken polisin zaman zaman çok yakınında bulunan yağmacılara gün içerisinde müdahale etmemesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.