Ab'den Kaşıkçı'nın Öldürülmesiyle İlgili Dikkat Çeken Açıklama: Şok Edici Ve Çok Endişe Vericidir

Ab'den Kaşıkçı'nın Öldürülmesiyle İlgili Dikkat Çeken Açıklama: Şok Edici Ve Çok Endişe Vericidir
Avrupa Birliği, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili, "Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili detaylar ve 1963 Viyana Konsolosuluk Sözleşmesi'nin şok edici şekilde ihlali çok endişe vericidir.

Avrupa Birliği, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili, "Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili detaylar ve 1963 Viyana Konsolosuluk Sözleşmesi'nin şok edici şekilde ihlali çok endişe vericidir. Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin kapsamlı, güvenilir ve şeffaf soruşturma devam etmeli, sorumluların hesap vermesi sağlanmalı." açıklamasında bulundu.

AB'DEN KAŞIKÇI'NIN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi FedericaMogherini, yazılı açıklamasında birçok Avrupa kurum ve örgütüyle işi gereği yakınilişkiler yürüten Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın ölümünden dolayı büyük üzüntüduyduğunu ve yakınlarına başsağlığı dilediğini ifade etti.

"1963 VİYANA KONSOLOSLUK SÖZMEŞMESİ'NİN İHLALİ ENDİŞE VERİCİDİR"

AB'nin tüm dünyadaki gazetecilerin korunması ve basın özgürlüğününsağlanması konusunda kararlı olduğunu belirten Mogherini, "Kaşıkçı'nın ölümüyleilgili detaylar ve 1963 Viyana Konsolosuluk Sözleşmesi'nin şok edici şekildeihlali çok endişe vericidir." vurgusu yaptı.

Mogherini, olayın özellikle 1963 Viyana Konsolosuluk Sözleşmesi'nin"konsolosluğun bulunduğu ülkenin kanun ve düzenlemelerine saygı göstermesini"öngören 55'inci maddesini ihlal ettiğini kaydetti.

"SORUMLULAR HESAP VERMELİ"

Kaşıkçı'nın anısının ve yakınlarının adaleti hak ettiğini vurgulayanMogherini, "Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin kapsamlı, güvenilir ve şeffafsoruşturma devam etmeli, sorumluların hesap vermesi sağlanmalı." çağrısındabulundu.

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğunagirdikten sonra haber alınamayan Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşananarbede sonucunda öldüğünü" açıklamıştı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde, SuudiArabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma neticesinde, Cemal Kaşıkçı'nınİstanbul Başkonsolosluğuna geldiği sırada burada bulunan "başka Suudivatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bununsonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.