Abd’nin Venezuela İçin Gönderdiği Yardımlar Kolombiya’ya Ulaştı

Abd’nin Venezuela İçin Gönderdiği Yardımlar Kolombiya’ya Ulaştı
Venezuela'da kendisini ülkenin geçici başkanı olarak ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nın ABD'den istediği insani yardımları taşıyan uçaklar...

Venezuela'da kendisini ülkenin geçici başkanı olarak ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nın ABD'den istediği insani yardımları taşıyan uçaklar Venezuela'nın Kolombiya sınırındaki Cucuta kasabasına ulaştı. Yardımlar, Guaido'nun isteği üzerine Cucuta'da depolandı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise ABD'nin yardımları Venezuela işgalini gizlemek için kullandığını söyledi.

Juan Guaido, 600 bin gönüllü Venezuelalının 23 Şubat'ta yardımları Kolombiya sınırında ülkeye taşıyacağını söyledi. Guaido twitter hesabından, "Sınırlarımızın dışında mobilize olacağız. Sonuç almak için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

ABD yardımlarının organizatörü Mark Green ise Cucuta kasabasında yaptığı konuşmada, yardımın Venezuela'nın şiddetlenen insani kriz içinde bulunması sebebiyle Guaido tarafından istendiğini söyledi. Mark Green, "Çocuklar açlık çekiyor. Venezuela'nın hemen her hastanesinde ilaç sıkıntısı çekiliyor. Yaklaşık 3 milyon Venezuelalı gıda ve ilaç bulmak ümidiyle komşu ülkelere göç etti. Bugün biz Latin Amerika tarihindeki en büyük yer değişiminin yaşandığı sınırlarda bulunuyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise ABD'nin Venezuela işgalini gizlemek için yardımları kullandığını söyledi.

Abd’nin Venezuela İçin Gönderdiği Yardımlar Kolombiya’ya Ulaştı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.