Abhaz Bilim Adamı Kamaliya’dan Cern İçin Rahatlatan Açıklama

Abhaz Bilim Adamı Kamaliya’dan Cern İçin Rahatlatan Açıklama
Abhaz bilim adamı Rasim Kamliya, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezinde (CERN) Türkiye'den bilim adamlarının da katılımı ile yapılan dünyanın varoluş...

Abhaz bilim adamı Rasim Kamliya, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezinde (CERN) Türkiye'den bilim adamlarının da katılımı ile yapılan dünyanın varoluş araştırma deneyinin "kara deliğe sebep olacağı" kaygılarına ilişkin, "Benim teorime ve araştırmalarımın sonucuna göre CERN deneylerinde bir patlama gerçekleşmeyecek. Gerçekleşse bile kara delik oluşmayacak" dedi.

Türkiye'nin de destek verdiği, Fransa ve İsviçre sınırında bulunan CERN'de Büyük Hidron Çarpıştırılması (LHC) deneyleri ile bilimde "big bang" olarak tabir edilen büyük patlamayla birlikte dünyanın oluşma sürecine ışık tutması planlanıyor. Ancak deneyler sırasında kara delik oluşacağı ve dünyanın tehlike altında olabileceği söylentileri bazı bilim adamları ve dünya kamuoyunda kaygılara neden oldu. Abhaz bilim adamı Rasim Kamaliya da endişeye yol açan söylentiler ile ilgili bir çalışma gerçekleştirdi. Çalışma ile ilgili tezini 2014 yılında Rusya'da bir üniversitede açıklayan fakat ispatını henüz sunmayan Kamaliya, İHA'ya sonuçlanan çalışmasıyla ilgili açıklama yaptı.

"Kara delik oluşsa bile tehlike oluşturmaz"

2008 yılında yerin altındaki 27 kilometre uzunlukta bir tünelde başlatılan CERN deneylerinde patlamanın kara delik oluşturmayacağını söyleyen Kamliya, "Ben bazı bilim insanlarında ve dünya kamuoyunda oluşan "kara delik dünyanın sonunu getirecek" söylemleri üzerine çalışma başlattım. 2012 yılında başlattığım çalışmalar için tezlerimi 2014 yılında sonuçlandırarak Rusya'da bir üniversitede tezimi duyurdum. Tezim üniversite çevresinden sonra büyük bir ilgiyle karşılandı. Tezimi resmiyete dökmek için çalışmalarımı da sonlandırdım. Benim teorime ve araştırmalarımın sonucuna göre CERN deneylerinde bir patlama gerçekleşmeyecek. Gerçekleşse bile kara delik oluşmayacak" dedi.

"Maddeye karşı anti madde"

CERN'de yerin altındaki tünelde gerçekleşen deneylerin "büyük hidron çarpışması" neticesinde ortaya çıkan atom parçacıklarının incelenerek dünyanın oluşumu üzerine fikir yürütüldüğünü söyleyen Kamliya, "Benim teorim, mikro partiküllerde karşıtların bir arada bulunmasının temel kanunlarına dayanıyor. Elektronlarda ve atomlarda madde ve anti maddenin birlikte var olduğu ortaya çıktı. Karşı yüklü parçacıklar çekirdeğin çevresinde döndü. Bu yasayı galaksinin ölçeğinde değerlendirirsek, merkezinin tersine şarj edilmiş gezegenin çevresinde bulunduğu karışıklıktan oluşan kara delik olur. Böylece karşıtların bir arada varlığını atomlardan galaksiye kadar izleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Rapor halinde CERN'e gidecek

2014 yılında tezini Rusya'da bir üniversitede kamuoyuna açıkladıktan sonra kendisinin fizik dalında Nobel'e aday gösterildiğini söyleyen Kamliya, "Benim çalışmam artık teori olmaktan çıktı. Çalışmalarımın nihai neticesini rapor olarak hazırladık ve başta CERN olmak üzere dünyadaki birçok araştırma ve bilim noktalarına göndereceğiz. Bir süre sonra da kitaplaştıracağız. Dünyaya CERN'de yapılan çalışmaların bir tehlike oluşturmadığını anlatmaya çalışacağım" dedi.

Rasim Kamliya kimdir?

Abhazya'da 1947 yılında doğan Rasim Kamliya, ilköğretimini ve liseyi Abhazya'da tamamladıktan sonra Moskova'ya giderek, 1978 yılında Moskova Elektronik Mühendisliği Enstitüsünden yazışma mühendisliği yüksek lisansı ile mezun oldu. 1982 yılında yine aynı enstitüde teknik bilim adamı tezini yazdı. 1983 yılından beri Abhazya Devlet Üniversitesinde fizik ve matematik alanlarında eğitim veriyor. Kendi öğrencisi olan Timur Enik, şuan CERN'de diğer bilim adamları ile birlikte deneylere katılıyor. Kendisine ait matematik formülü bulunan Rasim Kamliya'nın başta Rusça, İngilizce ve Abazaca olmak üzere birçok dilde çok sayıda kitabı bulunuyor.

Abhaz Bilim Adamı Kamaliya’dan Cern İçin Rahatlatan Açıklama

Abhaz Bilim Adamı Kamaliya’dan Cern İçin Rahatlatan Açıklama

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.