Acıbadem Hastanesi Kadınları Unutmadı

Acıbadem Hastanesi Kadınları Unutmadı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Acıbadem Kayseri Hastanesi'nde Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi üyelerine, "Kendini Tanıma ve Farkındalık"...
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Acıbadem Kayseri Hastanesi'nde Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi üyelerine, "Kendini Tanıma ve Farkındalık" ile "Kadına Şiddet" konulu seminer düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Acıbadem Kayseri Hastanesi'nde etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi üyeleri hastaneyi ziyaret etti. Toplumumuzdaki kadının yeri ve önemine dikkat çeken Acıbadem Kayseri Hastanesi Direktörü ve Başhekimi Dr. Ömer Akbeyaz, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, risk altında olsun olmasın tüm kadınları kadına şiddet konusunda ilgili bilinçlendirmek istedik. Kadına şiddette karşı ilk adım şiddete karşı bilinç geliştirilmesi ve engellenmesi olmalıdır. Toplumsal farkındalık bilincini herkesin benimsemesi gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. Bu etkinlik vesilesiyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz." diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından, Acıbadem Kayseri Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Ayşe Yolaçan "Kendini Tanıma ve Farkındalık', konusunda bilgilendirmede bulundu. Müdür Ayşe Yolaçan, katılımcı kadınlara, bilinçli nefes alma, kendini sevme ve kendine zaman ayırma önerilerinde bulundu.

"ŞİDDET SONRASI SEMPTOMLAR FİZİKSEL AĞRI NEDENİ"

Acıbadem Kayseri Hastanesi Psikoloğu Sevim Buzkan Ertuğrul da şiddete maruz kalan kadınlarda görülen semptomlar ile ilgili şunları söyledi:

"Şiddete uğrayan kadınlarda psikolojik bozukluklar daha çok gözleniyor. Şiddete maruz kalma sonucunda majör depresyon, panik bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, korkular ve somatik yakınmalar (baş ağrısı vs) daha fazla yaşanıyor. Şiddet karşısında çaresizlik yaşayan kadınlar ruhsal ve bedensel olarak problemler yaşamakta, bedeni kadar ruhu da örselenmektedir. Yaşadığı korku ve kaygılar daha önceden geçirilmiş panik atakları varsa artırabilmekte, yoksa da başlatabilmektedir. Panik bozukluk tedavisi gören kadınlardaki zarar görme korkusu şiddete maruz kalma sonucu artmakta ve bu durum onların sık sık panik atak geçirmelerine neden olabilir"

"AİLE İÇİ ŞİDDETİN ÇÖZÜMÜ İÇİN TERAPİST DESTEĞİ GEREKLİ"

Somatik semptomların ortaya çıkması durumunda kadınlarda görülen fiziksel ağrıların da arttığını vurgulayan Psikolog Sevim Buzkan, aile içi şiddeti engelleme ile ilgili olarak çiftlere şu önerilerde bulundu:

"Aile içi şiddeti engellemek için karı-kocaların, eş terapistine başvurarak evlilik içinde yaşadıkları problemleri çözmeleri ve erkeğin şiddetin çözüm olmadığı fikrini benimsemesi gerekmektedir. Bunun dışında erkeklerin öfke kontrolünü öğrenmesi, eş ve yakınlarına şiddet uygulamak yerine kendilerini sözel olarak ifade etme alışkanlığı kazanmaları toplumsal bilincin sağlanmasında faydalı olacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.