Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: 15 Temmuz Darbe Gecesine Ait Çok Önemli, Bir Delil Bulundu!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: 15 Temmuz Darbe Gecesine Ait Çok Önemli, Bir Delil Bulundu!
FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi hakkında konuşan Adalet Bakanı, "15 Temmuz gecesine ait FETÖ'nün doğrudan darbeyle alakalı olduğuna dair tüm tezlerimizi, verilerimizi güçlendiren yeni bir delile ulaştık" dedi. 15 TEMMUZ GECESİNE AİT YENİ ÖNEMLİ BİR DELİL BULUNDU Abdulhamit Gü.

FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi hakkında konuşan Adalet Bakanı, "15 Temmuz gecesine ait FETÖ'nün doğrudan darbeyle alakalı olduğuna dair tüm tezlerimizi, verilerimizi güçlendiren yeni bir delile ulaştık" dedi.

15 TEMMUZ GECESİNE AİT YENİ ÖNEMLİ BİR DELİL BULUNDU

Abdulhamit Gül, "15 Temmuz gecesine ait çok önemli bir delil elde edildi. Bir FETÖ'cünün telefonundan elde edilen veri. O gece FETÖ'nün doğrudan darbeyle alakalı olduğuna dair tüm tezlerimizi, verilerimizi güçlendiren yeni bir delile ulaştık. Bunu da ilgililere ulaştırdık. Bu konuda bir adım bekliyoruz. Bu akşam da ABD Adalet Bakanı ile bir telefon görüşmesi yapacağım. Bu süreci hep beraber takip edeceğiz" dedi.

HDP'Lİ VEKİLLERE SORUŞTURMA

Terörist cenazesine katılan HDP'li vekillere açılan soruşturma ile ilgili konuşan Bakan, "Türkiye hukuk devletidir. Herkes hukuka, kanuna, nizama uymak zorundadır. Bu konuda da farklı bir durum olursa ilgili makamlar gerekli soruşturmayı yapar" şeklinde konuştu.

"İYİ TERÖRİST, KÖTÜ TERÖRİST AYRIMI YAPMAYACAKSINIZ"

Akın İpek'in pasaportuna el konulmasına da değinen Gül, "Bu konuda medyada yansıtılandan farklı gelişmeler de var ama her halükarda süreci takip ediyoruz. Bu konuda hukukun gereği hiçbir terör örgütünü korumamaktır. Hukuk devletiyseniz teröristi korumayacaksınız. Terör örgütlerinde ayrım yapmayacaksınız, iyi terörist, kötü terörist ayrımı yapmayacaksınız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.