Adalet Bakanı Bozdağ Merkel’i Kutladı

Adalet Bakanı Bozdağ Merkel’i Kutladı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Almanya Başbakanı Sayın Merkel'i küfürbaz yerine hukuka sahip çıktığı için kutluyorum" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden komedyen Jan Böhmermann'ın yargılanması için Türkiye'den gelen talebe olumlu yanıt vermesi ile ilgili olarak, "Cumhurbaşkanımıza küfreden Alman'a yargı yolunu açan Almanya Başbakanı Sayın Merkel'i küfürbaz yerine hukuka sahip çıktığı için kutluyorum" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden komedyen Jan Böhmermann ile ilgili Türkiye'den gelen talebe olumlu yanıt vermesi ile ilgili olarak, "Cumhurbaşkanımıza küfreden Alman'a yargı yolunu açan Almanya Başbakanı Sayın Merkel'i küfürbaz yerine hukuka sahip çıktığı için kutluyorum. Umarım, Türkiye'de Türkiye Cumhurbaşkanı'na sinkaflı küfürü/hakareti eleştiri sayanlar, utanır da bundan vazgeçerler, hukuka sahip çıkarlar" dedi.

"90 YILDIR SUÇ"

Türk Ceza Kanunu'nunn 299'uncu maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunun 90 yılı aşkın süredir uygulandığını kaydeden Bozdağ, "90 yılı aşkın süredir hukukumuzda vardır, uygulanmaktadır. Bugüne kadar bir siyasetçinin, hukukçunun, mahkemenin, hakimin veya savcının TCK, 299'un Anayasaya aykırılığı iddiasını hatırlamıyorum. Birden bire iki ayrı hakim, bazı siyasetçiler/hukukçular, 90 yıldır düşünülmeyeni düşündüler ve 299'un Anayasaya aykırılığını ileri sürdüler. Cumhurbaşkanına/devlet başkanına hakaret, Avrupa Konseyi ülkelerinin çoğunluğunda özel suç olarak tanımlanıp cezai yaptırıma bağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.