Adalet Bakanı Bozdağ'dan Sert Açıklama

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Sert Açıklama
Bekir Bozdağ, CHP ve HDP'nin açıklamalarını yan yana koyun hangisi hangisinin açıklamasıdır sorun" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP ve HDP'nin açıklamalarını yan yana koyun hangisi hangisinin açıklamasıdır sorun" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından düzenlenen İl Danışma Toplantısında konuşan CHP'yi eleştirdi. Teröristlere karşı operasyon yapıldığını belirten Bozdağ, şöyle konuştu: "HDP parlamentoda, Avrupa'da ve başka yerlerde yargıya taşıdığı konularda şunu yapmaya çalışıyor. Türk Hükümeti, güvenlik güçleriyle sivil insanlara katliam yapıyor. Anayasa mahkemesine bireysel başvuru yapıyor, parlamentoda konuşuyor. Ben buradan HDP'ye değil CHP ve MHP'ye soruyorum, bizim güvenlik güçlerimizin ülkemizin bazı yerlerinde sürdürdüğü operasyon sivil insanlara karşı mı yapılıyor yoksa eli kanlı bölücü teröristlere mi yapılıyor. Açık açık bunu söyleyin. Orada güvenlik güçlerimizle girdikleri çatışmalarda hayatını kaybedenler bölücü teröristler mi, yoksa sivil vatandaşlar mı. Bunu ifade etmeleri lazım."

Oradaki mücadelenin teröristlere karşı yapılan bir mücadele olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Bozdağ, şunları söyledi: "Sokağa çıkma yasağı neden ilan ediliyor. Vatandaş zarar görmesin diye ilan ediliyor. Hendekleri kaldırmak, barikatları kaldırmak, tuzakları yok etmek, vatandaşın can ve mal emniyetini sağlamak ve bunun için yapılan çalışmalarla bölgeyi teröristlerden temizlemek için yapılan çalışmalardır. Bunlar yapılırken de masum tek bir vatandaşımızın burnu kanamasın diye ilan edilmiştir. Operasyonların bu kadar uzun sürmesinin ana nedeni, herhangi bir masum insanın vatandaşımızın burnu dahi kanamasın diye kılı kırk yararak gösterdiği hassasiyettir."

Terörle mücadelesini hukuka uyarak azami hassasiyetle yapan yegane tek ülkenin Türkiye olduğunu anlatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fransa'da bir saldırı oldu. Fransa hükümeti Avrupa konseyi Genel Sekreterliğine yazı yazdı. "Ben terörle mücadele ediyorum. İnsan hakları sözleşmesini askıya alıyorum" diyor. Buradan Avrupa'ya da söylüyorum. Fransa'da olan terör olayı bir tane iki tane terör olayı. Her gün Fransa'daki gibi terör olayları olan Türkiye'nin terörle mücadelesine Fransa'nın terörle mücadelesine verdiğiniz gibi destek veriyor musunuz. Aynı desteği onlar vermiyor ama biz bunu biliyoruz. Buna rağmen biz doğru olanı doğru biçimde yapmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da aynı yöntemle mücadelemizi hukuk içinde etkin ve kararlı biçimde sürdürmeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bizim burada muhalefetten beklediğimiz şey şu, teröristlere karşı yapılan operasyonu sivillere karşı operasyon gibi gösteren HDP'ye karşı, PKK'ya karşı terör örgütlerine karşı, devletinin yanında güvenlik güçlerinin yanında durması ve onlara hadi oradan demesidir. Siz yanlış yapıyorsunuz demesini bekliyoruz. Şuana kadar böyle bir yanlış yapıyorsunuz cümlesi yok. Açıklamalarını alın yan yana koyun, HDP'nin açıklamalarını, CHP'nin açıklamalarını ondan sonra bakın hangisi hangisinin görüşüdür diye sorun. Böylesine kafa karışıklığına Türkiye'nin ana muhalefeti izin vermemelidir. Bu konuda net olmalı, açık olmalı."

Hükümet olarak Türkiye'nin dört bir yanında huzuru, barışı, birliği, dirliği, kardeşliği korumak ve daha güçlü hale getirmek için her şeyi yaptıklarını, yapmaya devam ettiklerini anlatan Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye'mizin dört bir yanında provokatif eylemle insanlarımızı birbirinin karşısına dikmek için haince plan yapanların hevesleri kursağında bir kez daha kalmaya mahkumdur. Çünkü bu milletin basireti, sağduyusu her türlü şeytanlığa en büyük cevap olmuştur. Bundan sonra da en büyük cevap olmaya devam edecektir. Sağduyu duvarına, milletin basiret duvarına her türlü fitne fesat çarpacak darmadağın olacak."

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Sert Açıklama

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.