Adalet Bakanı Bozdağ'dan Silah Açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Silah Açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "ihmali, kusuru, kastı olan kim varsa onlarla ilgili her türlü adli ve idari tahkikat yapılacak ve gerekli müeyyideler uygulanacaktır" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken'in cezaevinde vurulması ile ilgili olarak, "Adalet Bakanı olarak cezaevine silahın içeriden yardım suretiyle sokulabilmiş olmasını savunmak mümkün değil, gerçekten bu güvenlik açısından bir zafiyettir. Bu nedenle bu konuda ihmali, kusuru, kastı olan kim varsa onlarla ilgili her türlü adli ve idari tahkikat yapılacak ve gerekli müeyyideler uygulanacaktır" dedi.

Bakan Bozdağ, Sheraton Otel'de düzenlenen "Türk Hukuk Sisteminde Aile, Çocuk, Kadın Çalıştayı"nın açılış programında üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken'in cezaevinde vurulması ile ilgili değerlendirmede bulundu. Bakan Bozdağ, F tipi cezaevlerinin en yüksek güvenlikli cezaevi olduğunu vurgulayarak, "Bu cezaevlerine dışarıdan herhangi birinin orada görev yapanlardan destek almadan, silah veya başka bir şey sokması imkansızdır. Gerçekten çok ciddi güvenlik tedbirleri var, orada çok ciddi çalışmalar var. Bütün bunları herhangi birinin başarma imkanı yok. Bizim değerlendirmelerimize göre içeride görev yapan bir infaz koruma memurundan veya diğer bir çalışandan destek alınarak yapılabilecek bir çalışma olduğunu değerlendiriyoruz. Bir adalet müfettişini, iki ceza ve tevkif evleri kontrolörünü olayın olduğu gün tetkik etmek ve sonunda gerekli incelemeler yapıp rapora bağlamak üzere mahalline gönderdik. Ayrıca Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da bu konuda bir adli soruşturma başlattı. Soruşturma bütün detaylarıyla şu anda sürüyor" dedi.

"Elde edilen ilk bilgilere göre silahın içeriye oradaki bir görevli tarafından sokulduğuna dair bulgulara rastlandı" diyen Bakan Bozdağ şunları söyledi:

"Şu anda gözaltına alınmış durumda dışarıda ona yardımcı olan başkaları var, onlarla ilgili de yine aynı şekilde gözaltılar var ve soruşturma devam ediyor. Öte yandan 2 cezaevi müdürü ile 3 görevli açığa alınmıştır. Soruşturma bittikten sonra bütün gerçekler ortaya çıkacaktır. Ama bu kabul edilebilir bir durum değildir. Adalet Bakanı olarak cezaevine silahın içeriden yardım suretiyle sokulabilmiş olmasını savunmak mümkün değil, gerçekten bu güvenlik açısından bir zafiyettir. Bu nedenle bu konuda ihmali, kusuru, kastı olan kim varsa onlarla ilgili her türlü adli ve idari tahkikat yapılacak ve gerekli müeyyideler uygulanacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.