Adalet Bakanlığı'ndan AP'deki skandala sert tepki

Adalet Bakanlığı'ndan AP'deki skandala sert tepki
Adalet Bakanlığı, Avrupa Parlamentosunu ve AB kurumlarını terör örgütlerine karşı mücadelede daha duyarlı olmaya ve teröristleri yüce Türk adaletine teslim etmeye davet etti.

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 5 Şubat 2020 tarihinde Avrupa Parlamentosunda düzenlenen bir konferansa PKK terör örgütünün yönetici ve elebaşı statüsündeki bazı isimlerin de katılım sağladığının görüldüğü belirtildi.

Türk yargısının uluslararası ölçekte peşinde olduğu eli kanlı teröristlere Avrupa Parlamentosu'nda konuşmacı rolü verilmesinin ve bu konuşmalarda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çirkin ve yakışıksız ifadelerin kullanılmasının vahim ve kabul edilemez bir durum olduğu vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Parlamento üyelerinin gözü önünde örgüt propagandası yaptırılması, AB müktesebatına da, terörle mücadeleye ilişkin uluslararası taahhütlere de aykırıdır. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Belçika Federal Savcılık yetkilileri, Belçika Yüksek Mahkemesi'nin PKK terör örgütü bağlantılı kişilere karşı Federal Savcılığın 2010 yılında başlattığı soruşturmanın yargıya taşınmasını önleyen Belçika İddianame Odası kararını onayladığını bildirmişti. Hukuku açıkça çiğneyen bu kararın Avrupa Parlamentosundaki söz konusu skandal konferansı teşvik ettiği anlaşılmaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.