Vaski, Şikayetleri Yerinde Dinliyor

Vaski, Şikayetleri Yerinde Dinliyor
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, Yalım Erez Mahallesinde bulunan terfi merkezinin çalışmadığı yönünde şikayetler...

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, Yalım Erez Mahallesinde bulunan terfi merkezinin çalışmadığı yönünde şikayetler gelmesi üzerine yalı atıksu terfi merkezinde incelemede bulundu.

VASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Sıkça meydana gelen elektrik kesintileri terfi merkezi ve çevresinde bulunan halı yıkama fabrikalarının artıklarından kaynaklı yalı atıksu terfi merkezi sürekli arıza vermekteydi. Arızalanan terfi merkezi, gelen kanalizasyon suyunu terfi edemediğinden çevresindeki evler pis su basmaktaydı. Konudan şikayetçi olan Yalı Mahallesi Muhtarı Alaettin Sağınç ve mahalle sakinlerini dikkate alan Ali Tekataş ve VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emre Eşme şikayetçilerle birlikte sıkıntının çözümü için ne yapılması gerektiğini konuştu" denildi.

Bölgede incelemelerde bulunan ve arızalara sebep olan iş yerleri yada şahıslara taviz verilmeden gerekenin yapılmasını isteyen Tekataş, VASKİ'nin vatandaşı için verdiği hizmetlerin başında su ve kanalizasyonun geldiğini ifade ederek, "İçme suyu ihtiyacını su depolarından, kanalizasyon giderini de bu gibi terfi merkezleri aracılığıyla yapmaktayız. Sürekli düzensiz elektrik kesintileri bu hizmetlerimizi aksatmakta işin faturası da bize kesilmektedir. Kurum olarak hassas olduğumuz konuların başında Van Gölünü kirletmemek, kirliliğe neden olan olumsuz etkenleri ortadan kaldırmak için imkanlarımız dahilinde elimizden geleni yapmaktayız. Burada hizmet verdiğimiz vatandaşımız ve gölümüz söz konusu. Elektrik kurumuyla gerek ben gerekse sayın Valimizin konunun çözümü yönünde çalışmalarımız var. Buradaki terfi merkezimizin bize oldukça maliyeti yüksek arızalarına sebep olan diğer husus ise halı yıkama fabrikalarının kanalizasyona karışan atıklarıdır. Arkadaşlarımız yıkama fabrikalarına gerekli uyarıyı yapmış ve tutanaklarını tutmuşlar. Ekiplerimizin uyarılarını dikkate almayan yıkama fabrikalarına cezai işlem yapmak zorundayız. Gölümüzü kirletmeye, vatandaşımızı hoş olmayan koku ve kötü görüntüye maruz bırakmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Yalı terfi merkezinde incelemede bulunan Ali Tekataş" a mağdur olan mahalle sakinlerinden Cengiz Altunlar ve Nihat Gülseven düzensiz elektrik kesintilerinin olduğunu doğruladı. Tekataş, Yalı atıksu terfi merkezinde mahalle sakinleri ile kısa süre sohbet etti. Vatandaşların, "Mahalle sakinleri olarak muhtarımızla birlikte gereken yelere başvuru yaparak destek vermeye hazırız. Allah sizden razı olsun. Sorunları bir telefonla gelip yerinde bizlerle görüşerek çözüme kavuşturmaya çalışmanız bizleri ziyadesiyle memnun ediyor" şeklinde konuştular.

Vaski, Şikayetleri Yerinde Dinliyor

Vaski, Şikayetleri Yerinde Dinliyor

Vaski, Şikayetleri Yerinde Dinliyor

Vaski, Şikayetleri Yerinde Dinliyor

Vaski, Şikayetleri Yerinde Dinliyor

Vaski, Şikayetleri Yerinde Dinliyor

Vaski, Şikayetleri Yerinde Dinliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.