Uzak Doğu’nun Trakya Aşkı

Uzak Doğu’nun Trakya Aşkı
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekterleri Mahmut Şahin, Uzak Doğuluların, Mimar Sinan'ın eserleri, ayçiçeği ve Kırkpınar yağlı güreşlerine büyük hayranlık...

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekterleri Mahmut Şahin, Uzak Doğuluların, Mimar Sinan'ın eserleri, ayçiçeği ve Kırkpınar yağlı güreşlerine büyük hayranlık duyduğunu belirterek, "Japon'dan, Kore'den ve Çin'den bu projeleri görmek hem de yağlı güreşleri izlemek için gazeteci yazarlar ve televizyoncular geliyor" dedi.

Trakya Bölgesi'nde bulunan kültürlerin Uzak Doğu kültürüne yakın olduğunu söyleyen Şahin, "Bölgemizde Mimar Sinan'ın çok fazla eserleri bulunmaktadır. Aynı zamanda tarihi Kırkpınar güreşleri var bu da Uzak Doğu'nun çok sevdiği bir alan. Bu alanda da Japonya'dan Kore'den ve Çin'den bu projeleri görmek hem de yağlı güreşleri izlemek için gazeteci yazarlar ve televizyoncular geliyor. Geçen gelen grupta 2 buçuk milyon satan Japonya'nın en büyük gazetesinin editörü gelmişti. Kore'den çok büyük gazeteciler gelmişti. Turizm Bakanlığının Kore'deki kültür ateşi ile beraber organize ettiğimiz bir ekip var. Bu ekip Mimar Sinan kapsamında İstanbul'dan başlayarak ama özelikle bölgemizdeki bütün Mimar Sinan'ın eserlerini görerek onların bir profillerini çizerek kendi ülkelerinde anlatmayı hedefliyorlar. Mimar Sinan dünyanın kabul ettiği bir mimar. Eserlerini de tüm dünyanın kabul ettiği bir mimar ve özelikle Uzak Doğu'daki mimarlar, gazeteciler yazarlar ve tarihçiler çok önemsiyor" dedi.

"Onların sumo güreşçileri var bizim de tarihi Kırkpınar güreşleri var"

Sumo güreşleri ve Kırkpınar güreşlerinin benzer olduğunu aktaran Şahin, "Bu gelecek olan 4'üncü grup sadece Mimar Sinan'ı inceleyerek bir destinasyon çıkartarak, kendi ülkelerinde tanıtacaklar. Biz bu tanıtımdan sonra Koreli turistleri de buraya getirmeyi düşünüyoruz. 2015 yılında katıldığımız Japonya'daki Jata Fuarı'nda ayçiçeğinin onlar için çok kutsal olduğunu öğrendik, bütün amblemlerinde kullanıyorlar. Tarihi eserleri çok seviyorlar, onların sumo güreşçileri var bizim de tarihi Kırkpınar güreşleri var. Çok benzerlik var, çok seviyorlar. Özelikle Uzak Doğu ayçiçeği, Kırkpınar ve Mimar Sinan'ı tanıtan ciddi çalışmalar yapıyoruz. Oradan ekipler geliyor biz oraya gidiyoruz onların yazı diliyle çalışmalar yapıp gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin uluslararası yarışmalarda takdir ediliyor"

Yapılan çalışmaların kurum ve kuruluşlar tarafından takdir edildiğini ifade eden Şahin, "En son İzmir'de katıldığımız yarışmada, Trakya Kalkınma Ajansı'nın hazırladığı bölge tanıtım filmi Türkiye'deki en destinasyon tanıtım filmi seçildi. Yine Kalkınma Ajansı olarak destek verdiğimiz bağ rotası en iyi rota seçildi. Bu anlamada yapılan çalışmalarında Türkiye'nin uluslararası yarışmalarda takdir ediliyor olması yaptığımız işin ne kadar doğru ve güzel olduğunu ve bu yönde ilerlememiz gerektiğini gösteriyor" açıklamasında bulundu.

"Turizm kapsamında her yıl 2 milyon civarında para harcıyoruz"

Turizm kapsamında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Şahin, "Turizm kapsamında yaptığımız çalışmalar, toplam bütçemizin yüzde 7 ila 10 civarı arasında olmaktadır. Bütün fuarlar aktiviteler materyaller tanıtım filmleri gibi baktığımız zaman ortalama 2 milyon civarında biz her yıl bu alanda para harcıyoruz" dedi.

"Hiçbir ilimiz arasında ayrım yapmıyoruz"

Trakya'nın hepsini bir saydıklarını dile getiren Şahin "Bu kapsamda hiçbir il arasında bir ayrım yapmıyoruz. Hangi ilimiz hangi proje ile geliyorsa, hangi projelerle ilerlemek gerekiyorsa, ne kadar paraya ihtiyacı varsa o kadar destekliyoruz. Bu alanlarda 3 ilimiz var. Bu paramızı mesela elimizdeki 1 lirayı 3'e bölelim de 3'e harcayalım değil, ama Konya'daki, Kore'deki veya Türkiye'de katıldığımız fuarlarda, etkinliklerde biz 3 ilimizi birden tanıtmaya çalışıyoruz. Çünkü Tekirdağ demek Edirne demek Edirne demek Kırklareli demek yani birçok ortak yönümüz var. Türkiye'den ve dünyadan buraya baktığımızda Trakyalı diyorlar. Bu kapsamda birçok ortak destinasyon, özellik, tarih, kültür birlikteliği olduğundan dolayı gittiğimiz ve katıldığımız bütün etkinliklerde Trakya'yı bir bütün olarak tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.

Uzak Doğu’nun Trakya Aşkı

Uzak Doğu’nun Trakya Aşkı

Uzak Doğu’nun Trakya Aşkı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.