Adana'daki Kadın Cinayetine 5 Yıl 8 Ay Hapis Cezası

Adana'daki Kadın Cinayetine 5 Yıl 8 Ay Hapis Cezası
Adana'da pazarda alışveriş yapan kadını öldüren 15 yaşındaki çocuğa 5 yıl 8 ay hapis cezası verildi

Adana'da pazarda alışveriş yapan kadını öldürmek suçundan yargılanan 15 yaşındaki çocuğa "taksirle adam öldürmek" suçundan yaşı küçük olduğu için 5 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre, olay 2 Şubat 2015 tarihinde Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Alidede Mahallesi'ndeki pazara gelen S.A. yaklaşık bir hafta önce mahallede hırsızlık yaparken kendilerine karşı çıkan Y. ailesiyle tartışmaya başladı. Bu arada S.A., aileye küfür etti. Aileden biri S.A.'nın yanına gelerek onu darp etti. Bunun üzerine S.A. eve gelerek pompalı tüfeği alıp tekrar pazara geldi. Pazarda taraflar arasında yeniden kavga çıkınca S.A. kavga sırasında tüfeğini ateşledi. Bu sırada pazara gelen Yasemin Kaya'yı (43) boynundan yaraladı. Kaya, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. S.A. ise kaçtığı yerde polis tarafından yakalandı. Zanlı, sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. S.A. önce tutuklandı ancak daha sonra kadın ölmediğinden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yaralanan kadın olaydan 5 gün sonra hayat mücadelesini kaybetti. S.A. ise kadın ölünce yakalanıp tutuklandı. S.A. 15 Haziran 2014 tarihinde bölücü terör örgütü PKK yandaşları korsan gösteri yaparken hayatını kaybeden İbrahim Aras'ın da katil zanlısı olarak yargılanmaya başlandı. S.A. kadını öldürdüğü için 3. Ağır Ceza, İbrahim Aras'ı öldürdüğü iddiasıyla da 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. Yasemin Kaya'yı öldürdüğü davada 3 ay önce S.A. karar duruşmasına çıktı. Burada S.A. olayla ilgili olarak, "Kavga ediyorduk hasımlarım üzerime çullandı tüfek ateş alınca kadına isabet etti, kazara oldu" dedi.

Mahkeme "taksirle adam öldürmekten" suçundan S.A.'yı yaşı küçük olduğu için 5 yıl 8 ay hapse mahkum etti. İbrahim Aras cinayetinde ise S.A. delil yetersizliği nedeniyle beraat etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.