Adını tıp tarihine yazdıran Türk kadını

Adını tıp tarihine yazdıran Türk kadını
Adana’da yıllar önce tıp fakültesini bitirip Amerika’ya giden Meryem Tuncel, bu sene Amerika Birleşik Devletleri’nin tıp alanındaki prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen ve “Dalında Mükemmelliği Yakalamış” Tıp Fakültesi profesörlerini onurlandırılmak amacıyla verilen “Endowed Chair” ödülünün sahibi oldu. Tuncel, “Türkiye çok değerli beyinlerini artık yurt dışına kaçırmamalı, onları birtakım teşviklerle ülkemizde tutmalı” dedi.

Meryem Tuncel, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 4 çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Kadirli'de tamamladı.

Üstün zekası ile liseden birincilikle mezun olup, kendisini yetiştiren ailesine ilk gururu yaşattı. Çocukluk hayali olan doktorluğa Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanarak adım adan Meryem Tuncel, okulunu “yıldız öğrenci” olarak tamamladı. Yeterli olmayan İngilizcesi ve oturma izni olmamasına rağmen büyük cesaretiyle ABD'ye giden Meryem Tuncel, hedefine adım adım ulaştı. Meryem Tuncel, dahiliye ve böbrek hastalıkları dallarında ihtisas yaptı. Ardından da ABD'nin üstün başarılı insanlara sağladığı özel bir vize ile çalışma ve oturma iznine sahip oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.