Çininin Picasso’su Sıtkı Olçar Eskişehir’de Anılacak

Çininin Picasso’su Sıtkı Olçar Eskişehir’de Anılacak
Çininin Picasso'su olarak bilinen UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü sahibi çini sanatçısı Sıtkı Olçar, vefatının 7. yılında Eskişehir'de eserleriyle...

Çininin Picasso'su olarak bilinen UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü sahibi çini sanatçısı Sıtkı Olçar, vefatının 7. yılında Eskişehir'de eserleriyle anılacak.

7 yıl önce hayata gözlerini yuman dünyaca ünlü çini ustası Sıtkı Olçar için anma törenleri bu yıl Eskişehir'de yapılacak. Çini eserleri dünya müzelerine giren ilk Türk sanatçı unvanına sahip olan Olçar için özel bir program hazırlandı. Tepebaşı Belediyesi tarafından Sıtkı Olçar'ın kızı Nida Olçar ile ortak hazırlanan program kapsamında, 15 Kasım Çarşamba günü saat 17:30'da "Geçmişten Günümüze Sıtkı Usta ve Nida Olçar Çini Sergisi"nin açılışı gerçekleştirilecek.

Hayatı anlatılacak

Her yıl Kütahya'da gerçekleştirilen törenler bu yıl Eskişehir'de yapılacak. Tepebaşı Belediyesi hizmet binasında bulunan sergi salonunda yapılacak etkinlikte, katılımcılara Sıtkı Usta'nın belgeseli izletilecek. Sergi 15-25 Kasım tarihleri arasında sanatseverler için açık olacak.

70 eser serginelenecek

'Geçmişten Günümüze Sıtkı Usta ve Nida Olçar" çini sergisinde, Sıtkı Usta'dan miras kalan eserlerden 30 adet ve Kızı Nida Olçar tarafından yapılan 40 eser sergilenecek. Sergi, Nida Olçar'ın 13. sergisi olacak. Olçar, babasının vefatından sonra onun izinden gitmiş ve Kültür Bakanlığı çini sanatçısı unvanı almıştı. Nida Olçar, geçtiğimiz yıl düzenlenen G20 zirvesinde ise Cumhurbaşkanlığı himayesinde sergi açmış ve Türkiye'yi burada temsil ederek 104 yabancı basın organında yer almıştı. Serginin açılışına Eskişehir, İstanbul, Ankara, Kütahya gibi şehirlerden iş, sanat ve siyaset dünyasının önemli isimlerinin ve çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.