Altid Başkanı Sili: “Aşırı İndirim Turizme Zarar Verir”

Altid Başkanı Sili: “Aşırı İndirim Turizme Zarar Verir”
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, turizm sektöründe belli bir fiyatın altında pazarlama yapılırsa hizmet ve ürün kalitesinden...

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, turizm sektöründe belli bir fiyatın altında pazarlama yapılırsa hizmet ve ürün kalitesinden ödün verileceğini savundu.

ALTİD Başkanı Burhan Sili ve Yönetim Kurulu üyeleri, Alara Turizm Yatırımcıları Derneği (ALTUYAB) ve İncekum Turistik Otelciler Derneği (İNTOD) bölgesel toplantılarına katıldı. Her iki toplantıya Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp de eşlik etti ve sorunları dinledi. Bu toplantılarda "Nova ALTİD Analiz Bölgesel Veri Programı'nın yaygınlaştırılması, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı'na (ALTAV) maddi destek sağlanması, destinasyon bazında markalaşma ana konuları görüşüldü. ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, uyarılarda bulunarak, "Havalimanlarından Antalya'ya gelen yolcu sayısı 2016'da 6 buçuk milyona ulaşırken, 2017 Kasım sonu itibariyle 10 milyona yaklaştı. Kişi sayılarında gözüken bu yükseliş düşen fiyatlar nedeniyle karlıklara aynı oranda yansımadı. Bu durum turizm esnafını ve turizme bağlı tüm sektörleri etkiledi. Rusya pazarı, sektörü önemli ölçüde rahatlatsa da Avrupa pazarında da aynı başarıyı yakalayamadığımız sürece fiyatlar nedeniyle karlılık sorunu olacak. Sahil kesimindeki otellerin büyük çoğunluğu kışın kapatmak zorunda kalacak ya da zararı göze alarak çalışma durumunda olacak. 2018'de, benzer turist profiline hitap eden Mısır'ın Rusya turizmine yeniden açılacak olması da değerlendirmeye almamız gereken bir konudur" dedi.

"Alanya'nın önemli turizm projelerinden biri"

Sili şöyle devam etti:

"Deneyimlerimizden biliyoruz ki indirilen fiyatları tekrar yükseltmek kolay olmuyor, zaman alıyor. Otellerde konaklamanın, iyi servis ve iyi hizmetin bir maliyeti var. Bunu turizm sektörü gayet iyi biliyor. Belli bir fiyatın altında pazarlama yapılırsa hizmet ve ürün kalitesinden ödün vermek zorunda kalınır. Bu da uzun vadede turizmimize zarar verir. Erken rezervasyon indirimleri ve aksiyon rakamları makul seviyelerde olmalı. Hepimiz aynı gemideyiz. "Nova ALTİD Analiz Bölgesel Veri Programı'nı Alanya otellerinde yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Milliyet, cinsiyet, yaş grubu ve geceleme sayılarıyla Alanya'nın bölge bölge turist profili haritasını çıkaracağız. Şu anda 70 otelden bu program sayesinde veri alıyoruz. Sayıyı ne kadar arttırabilirsek o kadar doğru bilgiye ulaşmış olacağız. Alanya'nın en önemli turizm projelerinden biri olan bu çalışmaya tüm otel işletmecilerini davet ediyorum."

Haziran-Ekim arasında Alanya'da konaklayan turistlerin milliyet yüzdelerini de açıklayan Burhan Sili, "Rusya yüzde 43, iç pazar yüzde 15, Almanya yüzde 11, Danimarka yüzde 5, Ukrayna yüzde 4, diğer ülkeler yüzde 22."

Altid Başkanı Sili: “Aşırı İndirim Turizme Zarar Verir”

Altid Başkanı Sili: “Aşırı İndirim Turizme Zarar Verir”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.