Magider’den 3 Proje Birden

Magider’den 3 Proje Birden
Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) tarafından geçtiğimiz ay yapılan olağan kongrede güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen Ayberk Aloğlu ve...

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) tarafından geçtiğimiz ay yapılan olağan kongrede güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen Ayberk Aloğlu ve yönetim kurulu çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

MAGİDER'in güven tazeleyen yönetimi üç projeye birden hazırlanıyor. İlk projesi sağlık üzerine olacak ve özel bir hastane ile 17 Ekim'de meme kanserinde farkındalık oluşturacak seminerle başlayacak. Burada kanser hakkında bilgiler verileceği gibi kadınlara ücretsiz kontrol hizmeti sağlanacağı bildirildi.

22-26 kasım arası dünyada ve Türkiye genelinde 10 ilde düzenlenen çevre film festivalini Çölyak Derneği ile birlikte Manisa'ya getirip organizasyonunu üstlenecek olan MAGİDER, film festivali sayesinde beş gün boyunca 22 filmi Manisalılarla buluşturarak çevrenin ve toprağın farkındalığı konusunda mesajlar vererek doğaya duyarlılık anlatılacak.

Çok ortaklı bir özel okul için çalışmalara başlayacaklarını açıklayan MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, "Geçtiğimiz dönem 62 proje ve faaliyet gerçekleştirerek Ege Bölgesinin en aktif sivil toplum kuruluşlarının arasına adımızı yazdırdık. Bu dönem bu rakamın üzerine çıkmak için daha iyi işler yapmak için her haftaya bir faaliyet ve proje sığdırma gayretindeyiz. Manisamızın her kurumuyla her STK'sıyla organizasyonlar yapacak, uyuyan uyumayan her hücreyi harekete geçireceğiz. Geçtiğimiz hafta içi Türkiye genelinde sadece beş sivil toplum kuruluşuna verilecek 500 bin euroluk AB fonlama ve destek projesini hazırlayıp başvuruda bulunduk. Bu bütçeyi Manisa'ya getirebilirsek tamamını sivil toplum kuruluşlarının kalkınması ve geliştirilmesi için kullanacağız. Bir diğer çalıştığımız konu da Manisa'nın eğitim seviyesini arttıracak özel bir okul olacak. Bunu çok ortaklı da yapabiliriz kooperatif şeklinde de hayata geçirebiliriz. Bu okulun eğitimi de öğretimi de ezbere dayalı değil kodlamaya dayalı olacak. Matematiği bahçede, kimyayı toprakta, edebiyatı çiçek ekerken, fiziği toprak sürerken yada bir elektronik eşyayı tamir ederken stratejiyi, ağaçlarla yemek yapmayı, sınıfta geometriyi spor yaparken öğrenecekler. Belirli bir yaşa kadar asla bilgisayar yada cep telefonlarıyla eğitim öğretim görmeyecekler. Bunun için bir öğretmenimizi staj yapması için 6 ay Almanya'ya gönderiyoruz. Bizde uygun bir inşaat alanı bulduğumuzda çalışmalarımıza hız vereceğiz. Manisalı hemşerilerimizden de bu konuda ve çalışmalarımıza destek verme konusunda ahde vefa bekliyoruz" dedi.

Magider’den 3 Proje Birden

Magider’den 3 Proje Birden

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.