Afganistan Kana Bulandı: 9 Ölü

Afganistan Kana Bulandı: 9 Ölü
Afganistan'da Savunma Bakanlığı yakınlarında gerçekleşen bombalı intihar saldırısında alınan ilk haberlere göre 9 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.
Afganistan Savunma Bakanlığı yakınlarında bir intihar eylemcisinin kendini patlattığı saldırıda, en az 9 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Savunma Bakanlığı yakınlarında bir intihar eylemcisi kendini havaya uçurdu. Patlamada ilk belirlemelere göre en az 9 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı. Şoför olarak çalışan Salih Muhammed olay yerine yakın bir yerde dururken patlama sesi duyduğunu ifade ederken, "Zarar görmemek için yere uzandık. Çevremizde 18-20 yaralı vardı. Emniyet görevlileri olay yerine kimseyi yaklaştırmadı. Sadece yanımızda bulunan bir aracın yardım için geçişine izin verdiler. Yaralıların arasında çok sayıda sivil de vardı. Saldırgan, mesai saatinin sonunda bakanlık çalışanlarının binayı terk ettiği sırada kendini patlattı" dedi.

Bir diğer tanık Sardar Veli ise bölgeden geçtiği sırada patlama olduğunu belirterek, "16-17 kişinin yerde süründüğünü gördüm. Bu kişiler arasında 4-5 kişi de Bakanlık görevlisiydi. Herkes yardım diye bağırıyordu ancak emniyet görevlileri geçişe izin vermedi. Ambulans geldikten sonra yaralıları ambulanslara bindirdik. Ne kadar ölü ve yaralı var tam olarak bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kabil Emniyet Müdürü Abdurrahman Rahimi ise, "Kendi iğrenç yüzlerini hem insanlık dünyasında hem de tüm alemde bir kez daha gösterdiler. Vatandaşlarımızdan 9'u hayatını kaybetti, 13'ü de yaralandı. Aralarında kadınlar da vardı" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.