Ağbaba: Okullarda, Cumhuriyet Bayramını Kutlamayı Yasaklamak Akp Hükümetinin Cumhuriyete Karşı Duruşunun Son Halkası Mı?

Ağbaba: Okullarda, Cumhuriyet Bayramını Kutlamayı Yasaklamak Akp Hükümetinin Cumhuriyete Karşı Duruşunun Son Halkası Mı?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Cumhuriyeti ve onun kazanımlarının en fazla anlatılması gereken okullarda, Cumhuriyet Bayramını kutlamayı...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Cumhuriyeti ve onun kazanımlarının en fazla anlatılması gereken okullarda, Cumhuriyet Bayramını kutlamayı yasaklamak AKP Hükümetinin cumhuriyete karşı duruşunun son halkası mı?" diye sordu.

Ağbaba, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Malatya ilinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları neden tüm okullarda yapılmamaktadır? Bu yasaklamanın anlamı nedir?

Türkiye'nin en önemli bayramı olan Cumhuriyet Bayramı'nın çocukların ve gençlerin gözünde sıradanlaştırılmasının sebebi nedir?

Malatya Battalgazi İlçesi'ndeki uygulama tüm Türkiye'de uygulanmakta mıdır?

Cumhuriyeti ve onun kazanımlarının en fazla anlatılması gereken okullarda, Cumhuriyet Bayramını kutlamayı yasaklamak AKP Hükümetinin cumhuriyete karşı duruşunun son halkası mıdır?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.