Ağbal: Herkesin Refahı Arttı

Ağbal: Herkesin Refahı Arttı
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Ücretlerde erime yok. AK Parti hükümetleri döneminde bütün sosyal kesimler toplum olarak bir bütün olarak herkesin refahı arttı"...
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Ücretlerde erime yok. AK Parti hükümetleri döneminde bütün sosyal kesimler toplum olarak bir bütün olarak herkesin refahı arttı" dedi.

Maliye Bakanı, Meclis Genel Kurulu'nda Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Avrupa Birliği'ne ben gittim, orada milletvekillerinin emekli maaşını sordum, milletvekillerinin maaşı asgari ücretin 3 katı veya 4 katı, bizde 17 katı ya milletvekillerinin maaşını düşürelim ya asgari ücretlinin maaşını yükseltelim" dedi.

Soruları yanıtlayan Maliye Bakanı, şöyle dedi:

"Tüm sosyal kesimlerin refah düzeyi artmıştır, gelirleri artmıştır. Hem asgari ücretlilerimiz hem çalışanlarımız hem emeklilerimiz bu dönem zarfında gerçekten enflasyonun üzerinde ücret geliri, aylık geliri artışı almıştır, asla hiçbir dönemde enflasyona ezdirilmemiştir.

2002 yılından bugüne kadar ilave 550 bin öğretmen işe alındı.

Ücretlerde erime yok. AK Parti hükümetleri döneminde bütün sosyal kesimler toplum olarak bir bütün olarak herkesin refahı arttı."

Ağbal, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasına ilişkin, "Bir hukuk devletindeyiz. Herhangi bir kişi hakkında Sayın Kışanak da olabilir hepimiz de olabiliriz bir suç isnadı olduğunda savcılık bunun gereği olarak bir tedbir olarak bir işlem yapmış. Tabii ki mahkemelerimiz bu konuyla ilgili takibatı yaparak hukuku tesis ederek bu konuyu takip edecektir" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.