Ağrı’da bitki koruma ürünleri bayileri denetimden geçti

Ağrı’da bitki koruma ürünleri bayileri denetimden geçti
Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bitki koruma ürünleri bayilerine yönelik denetim gerçekleştirildi. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde görevli teknik personel tarafından 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Yönetmeliği" doğrultusunda yapılan denetimlerde bayilerin fiziki şartlarının mevzuata uygunluğu, bitki koruma...

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bitki koruma ürünleri bayilerine yönelik denetim gerçekleştirildi.


Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde görevli teknik personel tarafından 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Yönetmeliği" doğrultusunda yapılan denetimlerde bayilerin fiziki şartlarının mevzuata uygunluğu, bitki koruma ürünlerinin son kullanım tarihleri, yasaklı olan aktif maddeler, bakanlıkça ruhsatı sonlandırılan bitki koruma ürünleri kontrol edilerek gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Denetimlerde mevzuata uymayan bayilere yasal işlem uygulanacağı da belirtildi.


Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu, yaptığı açıklamada denetimlerin amacının bitki koruma ürünlerinin güvenli ve etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Hüseyinoğlu, "Çiftçilerimizin bilinçli bir şekilde bitki koruma ürünleri kullanmasını istiyoruz. Bu denetimlerle ürünlerin insan ve çevre sağlığına zarar vermeden doğru şekilde kullanılmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.



Ağrı’da bitki koruma ürünleri bayileri denetimden geçti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.