Ciltteki Ton Farklılıklarına Dikkat

Ciltteki Ton Farklılıklarına Dikkat
Op.Dr. Esra Çelik, ciltte ki ton farklılıklarına dikkat edilmesi konusunda uyarılar da bulundu.

Op.Dr. Esra Çelik, ciltte ki ton farklılıklarına dikkat edilmesi konusunda uyarılar da bulundu.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Esra Çelik, "Yumuşak dokuyu sıkılaştırır, cildi yeniler, kollajen oluşumunu tetikler, özellikle göz çevresindeki ince kırışıklıklar, güneş lekeleri, renk düzensizlikleri, sivilce izleri, ameliyat izleri, yanık nedbelerini giderir veya oldukça azaltır. Tüm vücutta kullanılabilir. FDA onayı vardır. FRAXEL 1540nm dalga boyundadır. Cildin üst ve orta tabakası üzerine etkilidir. Ciltte termal sütunlar oluşturur. Sudan zengin melanin pigmentine denk geldiğinde parçalayarak yok eder. Fraxel tedavisinde farkı yaratan lazerin dokunmadığı cilt bölgeleridir. Uygulama esnasında, ciltte sağlam dokular arasında, lazerden etkilenmiş termal sütunlar oluşur ve eski teknolojiye göre çok daha hızlı iyileşme sağlanır" dedi.

Etkili bir tedavi için 2-4 hafta ara ile 3-5 seans önerildiğini ifade eden Op.Dr. Çelik, "Seans sayısı problemin ciddiyetine göre artabilir. Gözle görülür gelişmeler yaklaşık 2-3 ay içerisinde fark edilmeye başlar. Tedavi sonrasında hafif bir güneş yanığı hissi duyarsınız. Kırmızılık ve şişlik, cilt ve tedaviye bağlı olarak değişiklik gösterir. Genelde şişlik 1-2 gün içinde iner. Cildiniz 5-7 gün boyunca pembemsi bir tonda olur" diye konuştu.

Tedaviden kısa bir süre sonra makyaj yapabildiğini traş olunabildiğini kaydeden Op.Dr. Çelik, "Yeni epidermal doku 24 saat içinde gelişir. Bunlar olurken cildinizde pullanma olacaktır. Nemlendirici kullanımı ile pullanma görünümü kamufle edilebilir. Son 3 aydır roacutane tedavisi almış olanlar, kontrolsüz şeker hastaları tedavi için uygun değillerdir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.