Ağrı’da Siyaset Akademisi Okulu Açılıyor

Ağrı’da Siyaset Akademisi Okulu Açılıyor
AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Abbas Aydın, partilerince düzenlenen siyaset akademisi yeni dönem kayıtlarının başladığını bildirdi.

AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Abbas Aydın, partilerince düzenlenen siyaset akademisi yeni dönem kayıtlarının başladığını bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, programın AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından 81 ilde düzenlendiğini belirtti. Akademinin, "1919'dan 2019'a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe" eğitim programı adı altında gerçekleştirileceğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti: Hiçbir siyasi kimlik gözetmeksizin demokratik katılıma, siyasete ve ekonomiye ilgi duyan, sosyal ilişkilerini daha da geliştirmeyi hedefleyen, kişisel birikim ve donanımını artırmak isteyen herkes bu programa katılabilecektir. Hiçbir siyasi parti üyeliği, parti mensubiyeti, başka bir siyasi partiye üyelik olsa bile Siyaset Akademisine katılım bizim için önemlidir ve bu konuda bir engellimiz söz konusu değildir. Siyaset akademisinde konusunda uzman hocalarımız ders vereceklerdir. Genel Merkezimiz ilkini 2008'in Ocak ayında başlattı ve bu zamana kadar60 bine yakın insanımız eğitim aldı" dedi.

Aydın; "2019'dan 2023'e hiçbir gaflete fırsat vermeden yürümeliyiz. Bu doğrultuda 18. Dönemi başlayacak olan Siyaset Akademimizin teması "1919'dan 2019'a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe" olarak belirlenmiştir. Bu dönemdeki temel konular arasında Cumhurbaşkanımızın Dünya 5'ten büyüktür anlayışı, 2023 Vizyonu ile yerli ve milli ekonomi olarak belirlenmiştir. Bu konular üzerinde teorik ve uygulamalı olarak ders takip edecek olan katılımcılarımız, siyasete giriş, siyasal sistemler ve ideolojiler, siyasal strateji ve iletişim becerileri başlıklarına ek olarak bu yıl deneyim paylaşımları bölümünde daha fazla tecrübe ve siyasi hikâyeye birinci ağızdan da şahit olma şansını elde edeceklerdir. Tecrübe en büyük derslerden birisidir. Bu sayede teşkilat mensuplarımız ve vatandaşlarımız siyasetin üst kademelerinde görev yapmış değerli kişilerin tecrübelerinden faydalanabileceklerdir. Bunların dışında bu sene müfredatımıza daha önce olmayan irfan dersleri de eklenmiştir. Bu derslerde Mevlana, Ahmed Yesevi, Yunus Emre gibi büyüklerimizin öğretilerine değinilecektir" ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Aydın, "Siyaset Akademisine katılım başvurularının 8-19 Ocak tarihleri arasında Ak Parti Ağrı İl Başkanlığına yapılacağını belirten Aydın; "Siyaset Akademisi eğitim programı haftada 2 saat olmak üzere 8 hafta devam edecek olup, 4 saatlik online eğitim dersleri ile beraber toplam 20 saatlik bir eğitim programı olacaktır. Katılımcıların derslere yüzde 70 oranında devam zorunlulukları vardır ve katıldıkları derslerden program sonunda sınava tabi tutulacak olup, sınav sonuç sıralamasına göre katılım veya başarı belgesi alacaklardır. Ayrıca dereceye girenler ödüllendirileceklerdir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.